Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Від бізнес-ідеї до власної справи

Дата: 25.06.2021 13:48
Кількість переглядів: 222

Фото без опису Досягнення повної і продуктивної зайнятості населення України прямо пов’язане з розвитком підприємництва, що дає змогу не лише створювати нові робочі місця, але і залучати до нього безробітних громадян.

 З метою надання загального уявлення про започаткування бізнесу та орієнтації шукачів роботи до організації підприємницької діяльності 25 червня 2021 року в Скадовській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості відбувся інформаційній семінар для безробітних громадян «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес».

Захід відбувся за участю представників Скадовської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономної Республіці Крим та м. Севастополі.

Фахівець з профорієнтації Катерина Золотухіна розповіла присутнім про суть підприємницької діяльності та проінформувала про послуги служби зайнятості у відкритті власної справи, а саме:

  • можливість отримати інформацію та консультацію з питань організації та впровадження підприємництва;
  • пройти тестування з метою глибше пізнати свої можливості та здатність до заняття підприємницької діяльністю;
  • опанувати одну з професій, яка передбачає заняття власною справою;
  • пройти навчання з метою отримання знань з основ підприємництва;
  • отримати одноразово виплату допомоги по безробіттю для започаткування власної справи;
  • отримати компенсацію фактичних витрат у розмірі ЄСВ за працевлаштування осіб з числа безробітних на строк не менш двох років.

Також присутні обговорили питання вибору бізнес-ідеї, планування підприємницької діяльності та правові засади ведення бізнесу. Учасники семінару ознайомилися з успішними прикладами започаткування власної справи колишніми безробітними району.

З основами податкового законодавства присутніх ознайомила начальник Скадовської   державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономної Республіці Крим та м. Севастополі Уляна Москалик, яка надала чимало корисної інформації про те, яку систему оподаткування обрати, як здійснюється збір податків та платежів та найм робочої сили при започаткуванні власної справи.

Присутні отримали ґрунтовні відповіді на поставлені запитання та інформаційні матеріали і номери контактних телефонів для консультування.

                                     Фото без опису

  У Скадовському районі найпопулярнішими видами підприємницької діяльності є: роздрібна торгівля продовольчими та непродовольчими товарами, надання послуг населенню (бухгалтерських, консультаційних, побутових, з надання житла для тимчасового проживання тощо) та сільське господарство. Кожен обирає свій шлях самостійно.

Наприкінці заходу фахівці районних служб побажали майбутнім підприємцям вдалих бізнес-ідей та прибутковості започаткованої справи і нагадали, що завжди готові допомогти самореалізації людини в сфері підприємництва.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора