Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Патронат над дитиною: шанс для дитини врятувати родину

Дата: 15.06.2021 13:28
Кількість переглядів: 214

Фото без опису 14 червня 2021 року у районній державній адміністрації  відбулося засідання комісії  з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися  питання: про влаштування 4 малолітніх дітей, які залишилися без батьківського піклування, до патронатної родини, про соціальний захист дітей, які залишилися без батьківського піклування.

 Засідання було проведено під головуванням заступника голови комісії з питань захисту прав дитини  Головатої Валентини Андріївни за участі  начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації, членів Комісії, представників органів державної влади та місцевого самоврядування.

       У результаті спільних зусиль представників влади, прийняті рішення в інтересах дітей щодо соціального захисту та подальшої  їхньої долі перебування в сімейних формах виховання.

        Сім’я завжди займала одне з найважливіших місць серед цінностей людського життя. Зростати в люблячій, спокійній атмосфері – найбільше щастя для дитини. Але у сучасному суспільстві сім’я як соціальний інститут потерпає від багатьох негативних факторів: збільшення кількості розлучення, погіршення матеріального становища родини, алкоголізм, наркоманія, злочинність. Перш за все через сукупність цих проблем у сім’ях страждають діти.

Діти – найбільш незахищена частина суспільства. Саме вони цілковито залежать від дорослих, які знаходяться поруч дитина любить свої батьків, відчуває до них прихильність, незалежно від того, який вони ведуть спосіб життя. Нажаль, не кожні батьки здатні забезпечити дитині безпечні умови життя та належний догляд. Але трапляються ситуації , коли для вирішення проблем батькам потрібна допомога спеціалістів є шанс допомогти родині повернутися до нормального життя, то проводиться робота зі збереженням сім’ї.. У цей час дитина може бути розміщена не в дитячий будинок, а в патронатну сім’ю, де вона має можливість пожити «в гостях», що рятує її від важкої психологічної травми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора