Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Херсонщині стартував I Міжнародний інвестиційний форум «Південна стратегія розвитку»

Дата: 11.06.2021 14:22
Кількість переглядів: 154

 10 червня у Генічеському районі на Херсонщині під патронатом Президента України та голів п’яти обласних державних адміністрацій розпочався I Міжнародний інвестиційний форум «Південна стратегія розвитку», метою якого є розбудова та соціально-економічний розвиток тимчасового прикордоння з Автономною Республікою Крим та реінтеграція трудових ресурсів і бізнесу.

   Форум об'єднав представників уряду, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнесу й інвесторів для формування стратегії розвитку південних регіонів України. На зібрання завітали 168 голів громад, понад 400 гостей та волонтерів, 30 професійних спікерів, представники 5 Міністерств. В засіданні інвестиційного форуму, у складі делегатів від Скадовщини, взяли участь голова Скадовської районної державної адміністрації Михайло Павліш, голова районної ради Віталій Соловйов та голова Скадовської міської ради Олександр Яковлєв.

                                       

     Перший інвестиційний форум «Південна стратегія розвитку» став платформою для презентації понад 30-ти інвестиційних проєктів, які стануть точкою відліку розбудови Півдня України.

Серед них – «Скадовський індустріальний парк» - перший в області індустріальний парк, що створять у нашому місті, який буде орієнтований на переробку та збереження сільгосппродукції. На території парку, під який виділено близько 20 гектарів землі, заплановано реалізацію трьох проєктів: будівництво заводу з переробки томатів, комплекс з виробництва кукурудзяного крохмалю та модернізація рисових чеків. Таким чином, Скадовський парк створить багато можливостей: для громади - це наповнення бюджету, а для її жителів - нові робочі місця. Він дозволить завантажити потужності Скадовського морського порту та використати потенціал злітної смуги, яка буде входити до інфраструктури парку.

                                           

      Одним із проєктів, який також було презентовано – реконструкція аеропорту «Херсон», котрий має значний потенціал для розвитку авіаінфраструктури Півдня України, однак для цього необхідна розбудова та відтворення його комплексу.

Проєкт має на меті створити перший у регіоні вантажний термінал та мережу нових аеропортів малої авіації в курортних зонах (Скадовськ, Каховка, Генічеськ, Кінбурн).

Також проєкт охоплює відновлення обласного авіаційно- технічного спортивного клубу. Зараз він перебуває у критичному стані та потребує реконструкції авіаційного комплексу. Однак є багато можливостей для розширення його діяльності, яка буде охоплювати стрибки з парашутом, екскурсії, проведення авіашоу, фестивалів та багато іншого.

Серед проєктів форуму Півдня: відновлення втраченого зрошення, дообладнання Перекопського каналу; побудова нових черг Каховського та Сірогозького каналів; збільшення можливостей Інгулецької та Північно-Рогачицької зрошувальних систем, адже забезпечити потужний розвиток агропромислової галузі та збільшити показники виробництва аграрної продукції можливо тільки завдяки розбудові зрошення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора