Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

5 червня- Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Дата: 04.06.2021 14:23
Кількість переглядів: 160

Фото без опису Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища, головною метою якого є привернути увагу суспільства до проблем довкілля та підкреслити гостру необхідність у зміні ставлення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

 Ще 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. Його підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджували про безпрецедентну небезпеку, що загрожує людству в зв’язку із забрудненням навколишнього середовища.

Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації й, зокрема, нашої країни.

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і, забруднюючи природу, ми шкодимо, у першу чергу, самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля, адже це – спільна турбота і спільне майбутнє. Давайте турбуватися про наш спільний дім не лише з нагоди міжнародного свята, а й щодня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора