Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Конгрес місцевих та регіональних влад – об’єднаний представницький форум

Дата: 03.06.2021 20:46
Кількість переглядів: 209

 Сьогодні у місті Хмельницькому розпочав роботу Конгрес місцевих та регіональних влад, як консультативно-дорадчий орган, відповідно до Указу Президента України від 25 лютого 2021 року № 73/2021.

 Головна мета Конгресу – об’єднати всі гілки влади для виконання пріоритетних завдань по завершенню реформи місцевого самоврядування, встановивши чіткий розподіл повноважень для забезпечення поступального та стабільного соціально-економічного розвитку громад, як основи держави.

В складі делегатів Конгресу від Херсонщини, в роботі засідання взяли участь голова Скадовської районної державної адміністрації Михайло Павліш, голова Генічеської районної ради Сергій Коржевий, Новокаховський міський голова Володимир Коваленко та голова Виноградівської ОТГ Сергій Шматенко.

                                          

  Учасники зібрання поділилися досвідом з вирішення актуальних питань, щодо здійснення повноважень, підготовки до опалювального сезону та забезпечення при цьому енергоефективності.

В конструктивному діалозі обговорено шляхи реформування системи архітектурно- будівельного контролю, здійснення поступової цифровізації, забезпечення сприятливих та продуктивних умов організації діяльності індустріальних парків. Відпрацьовуються зміни до чинного законодавства, спрямовані на вирішення неналежного фінансування районних рад для здійснення ними наданих повноважень.

Подолання всіх цих викликів сьогодення можливо тільки за умови якісного оновлення відносин між центром та громадами, які повинні бути конструктивними, прозорими та дієвими. Саме для цього і створено Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, як «майданчик» для діалогу та рішень.

                                               

     «Попереду – масштабна робота на регіональному й субрегіональному рівнях. Попереду непростий процес змін до Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою, змін до українського законодавства про місцеве самоврядування, а також до Бюджетного кодексу України», – наголосив Президент України Володимир Зеленський.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора