Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фестиваль «Перлина степу» — це свято української самобутності

Дата: 01.06.2021 10:44
Кількість переглядів: 326

Фото без опису   Щедра українська земля народжує чимало талантів, на перший погляд — звичайних, пересічних людей, але надзвичайно красивих душею і по-своєму талановитих.

 29 травня V Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Перлина степу»  зустрічав гостей на хуторі «Фестивальний» в екопарку «Зелені хутори Таврії», основною метою якого є збереження і примноження розвитку національної культури, її традицій, звичаїв та обрядів. А головне — виявлення справжніх талантів, обдарованих, творчих перлин у найвіддаленіших куточках нашої країни.

 Це свято української самобутності, на якому глядачі поринають у прадавні традиції Таврійського краю через витоки народної творчості.

Ідея проведення фестивалю, саме такого формату, належить заслуженому працівнику культури України, нашій землячці Ользі Миронець, яка й була головою журі вищезазначеного фестивалю.

                                            Фото без опису

     Учасників фестивалю привітав голова Скадовської районної державної адміністрації Михайло Павліш: «Аура цього чудового свята відчувається не тільки тут, а й за межами дійства.  Дуже добре, коли традиції українського народу не забуваються, а навпаки відроджуються,  і це є ще одним доказом того, що наша держава духовно багата країна. Бажаю кожному учаснику отримати заряд енергії і позитиву на майбутні звершення. Вітаю з початком фестивалю!»

                                           Фото без опису

     Очільник району виконав почесну місію та вручив нагороди творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України» за служіння мистецтву України людям, які своєю творчою діяльністю, професіоналізмом підтримують розвиток національної культури нашого народу. А саме —  заслуженому працівнику культури України, керівнику народного ансамблю сучасної хореографії «Провінційний балет», члену журі всеукраїнських творчих фестивалів Наталії Шептухіній, що стало приємним сюрпризом та подарунком в її день народження. Таку ж нагороду отримали в.о. начальника відділу освіти, культури, спорту та охорони здоров’я райдержадміністрації Юлія Швець та талановитий студент комунального закладу «Херсонський фаховий коледж культури і мистецтв» Херсонської обласної ради Олександр Завірюха.

                                             Фото без опису

      Приєднався до привітань і директор, засновник екопарку «Зелені Хутори Таврії» Олександр Долинко, який з радістю привітав учасників та гостей фестивалю та наголосив, що на всіх чекають подарунки.

На свято до мальовничого куточка нашої Херсонщини прибули всі, кого покликала і об’єднала безмежна, вічна і прекрасна творчість нашого народу.

Незабутні враження та неперевершену виконавчу майстерність подарували усім присутнім творчі колективи з м. Харькова та Херсона.

Пісенну Херсонщину представляли на фестивалі колективи Долматівської, Горностаївської, Чулаківської, Чаплинської ОТГ, Голопристанської та Скадовської територіальних громад.

Справжньою окрасою свята стали пісні у виконанні Ольги Каращук ( с. Хрестівка ), яка і отримала гран-прі у жанрі «Вокал».

Яскравою та запальною хореографічною постановкою усіх зачарувала та викликала шквал позитивних емоцій приватна школа сучасного танцю «Centr of Dance», завоювавши гран-прі у жанрі «Хореографія».

Гран-прі в жанрі «Інструментальне мистецтво», заслужено отримав ансамбль народних інструментів Херсонської дитячої музичної школи № 4.

Усі творчі колективи отримали дипломи відповідного ступеню, пам’ятні сувеніри та подарунки від екопарку «Зелені хутори Таврії».

Вже за традицією, родзинкою фестивалю є приїзд зіркових гостей. Тож цього разу завітала та вразила своїм талантом учасників фестивалю та членів журі Леся Королик, солістка та заступник регента в церковному хорі при римо-католицькій церкві святого Секонда (м. Губбйо, Італія).

Всі, хто завітав до «Зелених хуторів Таврії» на фестиваль «Перлина степу», надихнувся мальовничими місцями нашого краю, де українська пісня, звичаї, традиції та народні промисли об’єдналися із силою природи та енергетикою нашої рідної землі, наших предків.

Учасники фестивалю подарували присутнім неймовірні враження, люди всміхалися, підспівували, танцювали, вони були єдиним цілим, однією дружньою родиною. Плекаємо надію, що таке свято творчості і надалі радуватиме учасників і глядачів. Тож, любімо свою Україну, її чарівну мову та дзвінку пісню, продовжуймо традиції і обряди наших предків, зберігаймо і поповнюймо творчу спадщину своїх батьків!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора