Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську проходить фестиваль кращих інклюзивних практик «Україна без кордонів»

Дата: 28.05.2021 18:49
Кількість переглядів: 1416

Фото без опису    Вже вдруге у гостинному місті Скадовськ проходить фестиваль кращих інклюзивних практик «Україна без кордонів», який проводить громадська організація «Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини», за підтримки Британської Ради в рамках проєкту «Активні громадяни» та за сприяння Фонду «Об’єднання».

 Сьогодні він зібрав гостей, родини і організації, які підтримують «сонячних» дітей з різних областей України. Головна мета фестивалю — популяризація досягнень у сфері соціальної інклюзії, шляхів подолання соціального відчуження, а також обмін досвідом впровадження інклюзії в різних регіонах нашої країни.

Сьогодні маленьких громадян, від імені голови обласної державної адміністрації та від себе особисто, привітала начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Афанасьєва. Із побажаннями гарного виступу, до дітлахів та їх батьків звернувся голова районної державної адміністрації Михайло Павліш: «Проведення таких фестивалів стало тією хвилиною, коли в шаленому ритмі сучасного життя кожен із нас зможе зупинитись, озирнутись навколо, помітити тих, хто потребує додаткової уваги, турботи, а іноді - і захисту. Все це дозволить нам побудувати суспільство толерантності, взаємоповаги та взаємовиручки». Очільник району подякував батькам, організаторам та всім, хто долучився до проведення цього чудового фестивалю.

Церемонією нагородження «Кращі інклюзивні практики України-2021» продовжився захід. 63 проєкти-фіналісти увійшли до збірки кращих інклюзивних практик, серед них — інклюзивна гончарна майстерня-студія «Світ Надій», Громадська організація «Миколаївське міське об’єднання родин, які виховують молодь з інтелектуальними порушеннями «НАМИСТО ДРУЗІВ», “Хоробрі серця”, Обласний Благодійний фонд "Доброта та Довіра"  (м. Миколаїв), “Чарівна перукарня”, Обласний Благодійний фонд "Доброта та Довіра" (м. Миколаїв), "Корекційно-розвиткова робота з дітьми з особливими освітніми потребами", дошкільний навчальний заклад ясла-садок комбінованого типу № 31 та інші.

Під час проведення конкурсу, у соціальній мережі Facebook, було запропоновано обрати призера глядацьких симпатій. За результатами голосування, ним став проєкт, який набрав більше 1000 лайків — Всеукраїнська літня школа "Ексклюзивний Inclusive" Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Молочанської міської ради Запорізької області.

Немає більшого щастя у світі, аніж посмішка дитини та її теплі обійми. Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові подолати всі труднощі та перешкоди.

                                                    Фото без опису

                                                    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора