Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про проведення призову на строкову військову службу в Скадовському районі

Дата: 25.05.2021 11:44
Кількість переглядів: 243

Фото без опису 24 травня 2021 року під головуванням голови районної державної адміністрації Михайла Павліша відбулось засідання робочої групи з питань призову громадян Скадовського району на строкову військову службу до лав Збройних Сил України навесні 2021 року.

 В засіданні брали участь: заступник голови районної державної адміністрації Валентина Головата, головний спеціаліст відділу оборонної роботи та цивільного захисту районної державної адміністрації Олексій Мурзін, військовий комісар Скадовського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Євген Куц, заступник військового комісара – начальник відділу рекрутингу і комплектування майор Володимир Губар, заступник голови Скадовської об’єднаної територіальної громади Дмитро Афанасіаді та голова Новомиколаївської об’єднаної територіальної громади Петро Гулий.  

В ході зустрічі були обговорені питання, які виникають під час проходження призовної кампанії, а саме:

  • неявка громадян призовного віку на призовні дільниці;
  • недостатнє фінансування заходів, пов’язаних з   призовом (оплата послуг з медогляду та доставка призовників).                                                  

Військовий комісар доповів про те, що станом на 24 травня 2021 року всім призовникам розіслані повістки, які підлягають призову на строкову військову службу.

Згідно чинного законодавства у разі, якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України. Початок призову весною 2021 року – 01 квітня 2021 року.

Особливостями весняного призову 2021 року є:

1. Всім юнакам, які призвані та відправлені в війська виплачується  матеріальна допомога в розмірі 4200 гривень.

2. Всі юнаки, які будуть призвані не направлятимуться в зону бойових дій.

3. Викликаюся та проходять призовну комісію призовники віком 18-27 років,  відправці в війська підлягають юнаки з 18 років.

4. За призовниками які офіційно працювали до призову зберігається місце роботи та заробітна платня.

5. Юнаки, які будуть призвані на строкову військову службу мають право заключити контракт з військовою частиною де проходять службу. (До речі, перейти на військову службу за контрактом зі строкової служби в прикордонні частини значно простіше ніж оформлюватися самостійно). 

 Також він зазначив, що за ухилення від призову на строкову військову службу за ст. 355 Карного кодексу України передбачено відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до 5 років.

 Всіх юнаків, які не з'явились на призовну дільницю, буде  притягнуто до адміністративної відповідальності (ст.210 Кодексу України про адміністративне правопорушення). Санкція КУпАП передбачає накладення штрафу від 510,00 до 850,00 грн.

За результатами засідання голова районної адміністрації Михайло Павліш довів присутнім про необхідність щодо збільшення явки призовників на призовні дільниці та забезпечення 100% виконання плану весняного призову 2021 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора