Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання районної спостережної комісії

Дата: 25.05.2021 10:40
Кількість переглядів: 224

Фото без опису   21 травня 2021 року під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації, за участю членів комісії та запрошених учасників, відбулося засідання районної спостережної комісії.

 Першим розглядалось питання можливості направлення, разом з уповноваженим органом і установами виконання покарань, подання до суду про умовно-дострокове звільнення засудженого .

Особливу увагу учасники засідання  приділили проблемним питанням, які виникають під час реорганізації відділів соціального захисту населення у новостворених громадах району, зокрема, питанню соціальної адаптації засуджених під час підготовки до звільнення з місць позбавлення волі, відновленню документів, що посвідчують особу громадянина України, можливості надання житла, проблемі реєстрації осіб, які звільняються з місць позбавлення або обмеження волі та розглянули можливі шляхи їх вирішення.

         Людина, яка звільняється з місця відбування покарання і повертається до звичайного життя, повинна пройти адаптацію в суспільстві та має отримати всебічну підтримку і допомогу з боку органів влади. Це надасть можливість кожній звільненій особі в подальшому уникнути конфліктів із законом та вести здоровий та правосвідомий спосіб життя.

Також членами комісії було рекомендовано відділу соціального захисту населення Скадовської міської ради ініціювати питання щодо можливості створення у Скадовській територіальній громаді притулку для категорій осіб без постійного місця проживання та постраждалих від насилля в сім’ї.

Підводячи підсумки, головою зібрання акцентувалася увага на головних завданнях подальшої роботи засідань спостережної комісії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора