Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Скадовськ єднає Вишиванки день

Дата: 20.05.2021 17:56
Кількість переглядів: 236

Фото без опису   Одним із найвідоміших символів українського народу є вишиванка. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі.

    Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом. Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь.

В Україні та в світі День вишиванки відзначають у третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. За традицією, в цей день всі охочі одягають самий пізнаванний елемент українського вбрання – вишиванку.

Сьогодні, з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки, працівники райдержадміністрації приєднались до акції «Скадовськ єднає Вишиванки день», одягнувши на роботу українське національне вбрання.

Така традиція об’єднує нас, наші сім’ї, родини, є живим ланцюгом між поколіннями, джерелом невмирущості та самобутності.

У день свята, на центральній площі міста, пройшли заходи, присвячені 15 - річчю Всесвітнього Дня вишиванки.

З привітальним словом до присутніх звернулася перший заступник голови районної державної адміністрації Світлана Покутня: «День вишиванки - всесвітнє свято. Сьогодні нашу українську вишиванку одягли в Ізраїлі, Польщі, Канаді, Чехії та в багатьох інших країнах. Вона поборола всі кордони. З нагоди свята,  хочу побажати всім мирного неба, міцного здоров’я, успіхів і родинного затишку. Українці-найкращі».

                                                Фото без опису

      Творчі колективи району подарували глядачам святковий настрій та справжню атмосферу свята.

Шануймо історію України, зберігаймо її духовні цінності! Нехай українська вишиванка всіх охороняє, додає наснаги та укріплює патріотичну свідомість заради процвітання нашої країни! Зі святом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора