Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Застосування пестицидів у сільському господарстві

Дата: 19.05.2021 11:59
Кількість переглядів: 156

Фото без опису   18 травня 2021 року фахівцями Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Скадовському районі та Скадовського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, за участю голови Скадовської районної державної адміністрації Михайла Павліша, проведено нараду на тему: «Основні вимоги  законодавства  при транспортуванні, зберіганні, застосуванні  пестицидів  і агрохімікатів».

       У ході зустрічі головам територіальних громад району було наголошено на тому,  що відповідно до ст.18 Закону України «Про захист рослин», ст. 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати», суб’єкти господарювання повинні допускати до робіт пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами тільки осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видається щороку.

Зазначимо, що порядок одержання такого допуску визначається Постановою Кабінету Міністрів України від 18 вересня 1995 року № 746. Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання робіт із пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я.

Наприкінці зустрічі Михайло Павліш зазначив, що правильне використання пестицидів забезпечить збереження життя і здоров’я людини та охорони навколишнього середовища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора