Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1939-1941. Памятаємо. Перемагаємо.

Дата: 09.05.2021 12:21
Кількість переглядів: 170

     08 травня в Україні, разом з європейськими країнами, відзначають День пам’яті та примирення. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй.

   Тим, хто поліг на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Адже Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства.

До Дня пам’яті та примирення 08 травня в Скадовську відбувся захід пам’яті під гаслом: «1939-1941. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

На центральній площі міста зібралися скадовчани аби згадати та вшанувати пам'ять героїв-визволителів.                                        

До ветеранів та всіх учасників заходу зі словами щирої подяки звернувся голова районної державної адміністрації Михайло Павліш: «Святкуючи День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  ми перш за все святкуємо не тріумф переможця над переможеним, а нагадування того, що в сучасному цивілізованому світі неможливе вирішення міжнародних складних питань шляхом військового тиску, агресії або анексії . Згадуючи сьогодні «Першу хвилину миру», я хочу всім нам побажати, щоб ця хвилина розтягнулася на тисячоліття миру та спокою в нашій державі».

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять мільйонів людей, чиє життя обірвала та страшна війна.

Вперше в місті Скадовськ була проведена акція  «Перша хвилина миру», яка символізує перші хвилини миру в Європі.

Завершився захід символічною акцією «Маки пам’яті». Кожен з присутніх мав можливість прикласти символічну квітку маку до зображеної території України на маскувальній сітці у знак пошани та пам’яті за жертвами війни.

09 травня до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Скадовську відбулася церемонія покладання квітів до Обеліску загиблим воїнам - скадовчанам, Пам’ятного каменя визволителям нашого міста - воїнам 88-го гвардійського стрілецького полку 33-ї гвардійської дивізії 4-го Українського фронту та до могил загиблих воїнів, які в різні часи виборювали і захищали Україну.

Подвиг, здійсненний нашими дідами і прадідами, настільки великий, що його масштабність із часом стає лише яскравішою і помітнішою. Ці дні викликають відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав Славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудовував зруйновану країну.

                                                    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора