Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 квітня – День Чорнобильської трагедії. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Дата: 26.04.2021 14:42
Кількість переглядів: 294

Фото без опису       35 років тому, 26 квітня на Чорнобильській атомній      електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа, якій судилося стати незагойною раною для всього людства.

     Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисяч наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах. Серед ліквідаторів наслідків катастрофи є мешканці і нашого району. Не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, вони захистили світ від радіаційного лиха. Багатьох учасників ліквідації, на жаль, сьогодні вже немає з нами.

Сьогодні, з нагоди Дня пам'яті Чорнобильської трагедії та Міжнародного Дня пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф, відбулася церемонія покладання квітів.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора