Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада з питань підготовки та відкриття базування маломірних (малих) суден

Дата: 24.03.2021 17:13
Кількість переглядів: 618

            « З 01 квітня планується початок навігації для маломірних (малих) суден на водних об’єктах, а на теперішній час є багато невирішених питань», - почала нараду голова районної державної адміністрації Світлана Покутня.

І саме з метою їх вирішення, були запрошені на засідання представники Чорноморсько-Азовського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України, відділу поліції у порту «Херсон» Херсонського відділу поліції ГУ Національної поліції в Херсонській області, відділу прикордонної служби «Скадовськ» I категорії (тип Б), районного сектору ГУ ДСНС України в Херсонській області , державного підприємства «Скадовське досвідне лісомисливське господарство», голови новостворених територіальних громад та суб’єкти господарювання.

            Першим звернувся до присутніх начальник відділу прикордонної служби «Скадовськ» I категорії (тип Б) Григорій Казаков, який знову ж таки наголосив на виконанні постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року  № 1147 «Про прикордонний режим» та звернув увагу на суттєві порушення, які були виявлені в минулому році.

            «Під час курортно-оздоровчого сезону відділом поліції у порту «Херсон» Херсонського відділу поліції ГУ Національної поліції в Херсонській області, буде створено наряд, який цілодобово буде нести службу та контролювати дотримання законодавства власниками маломірних (малих) суден», - повідомив представник зазначеного відділу Сергій Гемський. Він наголосив на обов’язковій наявності ліцензії у перевізників, адже відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якщо у первізника відсутня ліцензія, то це, звісно, тягне за собою адміністративну відповідальність.

            Учасники зустрічі могли висловити свої пропозиції та зауваження.

            Враховуючи досвід минулих років, з’явилась необхідність у врегулюванні здійснення водних перевезень на острів Джарилгач, а також правильна організація обліку пасажирів, які відвідують острів.

            «Ми повинні максимально докласти зусиль, аби задовольнити потреби і туристів, і підприємців та перевізників, що обслуговують людей»,- наголосила Світлана Покутня.

            Наприкінці зустрічі, сторони визначилися з датами огляду пунктів базувань маломірних суден районною комісією.

            Вже наступної неділі комісія огляне перші два причали.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора