Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Актуальні питання району обговорили з головами новостворених територіальних громад

Дата: 19.03.2021 13:53
Кількість переглядів: 619

Фото без опису     18 березня 2021 року в режимі онлайн-конференції, під головуванням голови районної державної адміністрації Світлани Покутньої, відбулася селекторна нарада щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку району, в якій взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Валентина Головата, керівник апарату РДА Андрій Кириченко, представники районної державної адміністрації, начальник районного сектору ГУ ДСНС України в Херсонській області Дмитро Турченко, завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Скадовського міжрайонного відділу Олександр Дудченко, начальник відділу прикордонної служби «Скадовськ» I категорії (тип Б) Григорій Казаков, начальник Скадовського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Херсонській області Тетяна Пєшкова та голови новостворених територіальних громад району.

На порядок денний були винесені найбільш актуальні питання :

- про епідемічну ситуацію та запобігання поширенню на території територіальних громад району коронавірусу COVID-19;

- про роботу місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів в поточному році;

- про забезпечення захисту прав дітей в перехідний період;

- про підготовку курортно-туристичного сезону в 2021 році;

- про кредиторську заборгованість по програмі «Власний дім»;

- про створення районної ради з координації дій щодо протидії захворюванню на туберкульоз та ВІЛ;

- -проблемні питання територіальних громад району;

- про забезпечення соціальними послугами в територіальних громадах району правопорушників, які перебувають на обліку служби пробації;

- склад колегії районної державної адміністрації.

З метою тісної співпраці районної державної адміністрації з новоствореними територіальними громадами району (за новим адмінтерустроєм) обговорили проблемні питання економічного, соціального та культурного розвитку району, які хвилюють на даний час, та в ході конструктивного діалогу знаходили шляхи їх вирішення.

Учасники наради мали змогу задати хвилюючі питання профільним фахівцям, які в свою чергу, надали відповідні рекомендації, згідно чинного законодавства.

Сторони обговорили важливість належної підготовки до курортно-туристичного сезону 2021 року, створення умов для якісного та безпечного відпочинку туристів і відпочиваючих. Світлана Покутня звернула увагу присутніх на недоліки, які були в минулому році та недопущення їх під час підготовки до курортно-туристичного сезону у 2021 році.

Керівники органів місцевого самоврядування висловили свої пропозиції та обмінялися позитивним досвідом у вирішенні зазначених питань.

Закриваючи засідання, Світлана Покутня подякувала усім присутнім за участь в обговореннях та наголосила, що тільки спільними зусиллями та плідною співпрацею ми досягнемо бажаних результатів у розвитку нашого району.

                                           Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора