Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця

Дата: 12.03.2021 14:44
Кількість переглядів: 680

Фото без опису     З метою зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань, відзначення Дня українського добровольця було винесено на державний рівень. Верховна Рада України 17 січня 2017 року ухвалила Постанову № 1822-VIII «Про встановлення Дня українського добровольця» .

Саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом, для проходження військової підготовки. . Їх внесок важко переоцінити - саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну. Це дозволило зупинити ворога, мобілізувати сили в тилу та озброїти армію.

Українські добровольці – це взірець любові до України, небайдужості до її долі, самопожертви та активної життєвої позиції. Рівняючись на них зростатимуть і гартуватимуться нові покоління вільних українців.

Сьогодні, в День українського добровольця, дякуємо усім, хто, залишивши спокійне мирне життя, усвідомлюючи свій громадянський обов’язок і відповідальність за майбутнє держави, стали на захист незалежності України, не чекаючи офіційного оголошення мобілізації.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих героїв-добровольців, яким не судилося повернутися до рідних домівок. Вони завжди залишаться в наших серцях. Вічна їм пам'ять!

Щиро дякуємо кожному воїну-добровольцю за звитягу та героїзм, за справжній український дух, які вони щоденно проявляють, захищаючи свободу і суверенітет нашої держави. Нехай щаслива доля буде прихильною до кожної вашої родини та нашої рідної України. Зичимо всім міцного здоров’я, добра, миру, щастя та подальших успіхів у служінні Україні! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора