Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чи була " нажива" на безкоштовних ПЛР- тестах ?

Дата: 04.03.2021 09:03
Кількість переглядів: 825

Фото без опису      03 березня 2021 року відбулася робоча нарада голови районної державної адміністрації С.Покутньої з керівниками медичних закладів Скадовської міської ради. Приводом стало поширення через ЗМІ та соціальні мережі інформації щодо направлення лікарів на платні ПЛР тести.

 Головний лікар КНП "Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги" А.Хмельова повідомила, що починаючи з 01 січня 2021 року було відібрано 553 біологічного матеріалу для проведення тестування методом ПЛР від амбулаторних хворих, жодного направлення на платні тести не було.

   За інформацією головного лікаря КНП "Скадовська центральна міська лікарня" К.Руденка, станом на 03 березня 2021 року на стаціонарному лікуванні перебуває 21 хворий на covid, семеро в тяжкому стані. А щодо проведення тестування методом ПЛР від стаціонарних хворих, то з 01 січня цього року і станом на поточну дату відбрано 274 безоплатних зразків біологічного матеріалу. За 2020 рік проведено 3424 ПЛР тестувань. Так, були направлення лікарів на повторне платне тестування,  але тільки за заявами хворих пацієнтів або їх родичів. Всього таких направлень, починаючи з вересня 2020 року і на звітну дату було 25.

    За результатами наради було дане доручення керівникам медичних закладів ообисто контролювати  необхідність  направлень на платні послуги хворих або з підозрою на covid.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора