Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розбудова регіональних аеропортів – важливий елемент розвитку транспортної інфраструктури

Дата: 22.02.2021 15:15
Кількість переглядів: 518

        Про це говорили під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Інфраструктура», участь у якому бере й т.в.о. голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир. Зокрема, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що один із важливих напрямків розвитку транспортної інфраструктури - авіасполучення. Перш за все мова йде про програму розбудови регіональних аеропортів у 16 містах України.

Глава держави також розповів про плани щодо створення національної державної авіакомпанії.

«Наша амбітна, але цілком реальна мета, яку ми хочемо реалізувати якомога швидше, – це національна державна авіакомпанія, що зможе здійснювати рейси як всередині країни, так і по всьому світу», – зауважив Володимир Зеленський.

Херсонський аеропорт також готовий стати частиною авіаційної інфраструктури для забезпечення функціонування національної державної авіакомпанії.

Варто зазначити, що  цьогоріч з державного бюджету на реконструкцію злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Херсон» виділили 320 млн гривень. Окрім того, на розробку проектно-кошторисної документації для виконання відповідних робіт на об’єкті з обласного бюджету виділили 4,5 мільйони гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора