Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Концесія морських портів – це можливість залучити інвестиції та наповнити бюджет

Дата: 22.02.2021 15:10
Кількість переглядів: 554

Фото без опису    У рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Інфраструктура», участь у якому бере й т.в.о. голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир, обговорили важливість ухваленого нещодавно закону про концесію. Як зазначив Президент України Володимир Зеленський, вже підписано дві концесійні угоди щодо порту Ольвія та порту Херсон. За його словами, це значні інвестиції у розвиток інфраструктури портів та великі надходження до державного бюджету.

Окрім того, ухвалений закон про внутрішній водний транспорт дає старт розвитку річкових перевезень, що допоможе знизити навантаження на дороги та дасть потенційний економічний ефект у мільярди гривень.

Варто зазначити, що участь у церемонії підписання угоди щодо передачі ДП «Херсонський морський торговельний порт» у концесію грузинсько-швейцарській компанії-консорціуму «Рисоіл-Херсон» Володимир Зеленський взяв під час свого візиту на Херсонщину у червні минулого року.

Відповідно до угоди, концесіонер має забезпечити:

  • обсяги перевалки вантажів у 2030 році на рівні не менше 1,36 млн тон за рік;
  • протягом трьох з половиною років після закінчення перехідного періоду інвестувати в об’єкт концесії щонайменше 216 млн грн;
  • здійснити внесок у розвиток місцевої інфраструктури щонайменше на 18 млн грн.

Угода щодо передачі в концесію майна ДП «Херсонський морський торговельний порт» і майна ДП «Адміністрація морських портів України» підписана на 30 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора