Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності

Дата: 19.02.2021 15:54
Кількість переглядів: 992

Фото без опису       У Скадовську 19 лютого 2021 року відзначають – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. Її події змінили всіх нас. Уже минуло сім років, а спогади настільки яскраві, наче це було вчора. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

Указом Президента України встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні  - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Саме в ці дні, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів майдану - 45. Усього 107 героїв Небесної Сотні віддали свої життя за краще майбутнє нашої країни.

Тож сьогодні, у Скадовську, відбулись урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи, в яких взяла участь голова Скадовської районної державної адміністрації Світлана Покутня, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, військовослужбовці військових частин, що розташовуються на території району, представники громадських організацій, духовенство, громадськість, ЗМІ.

Свято Гідності і Свободи відзначили на Скадовщині у фойє Скадовського міського будинку культури ім. Шевченка. По завершенню урочистостей була проведена церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям України» на центральній міській площі.

Ми Єдина країна! Ми всі прагнемо одного – миру, спокою, міцної і квітучої держави та чистого неба над головою. Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні у наших серцях. Ушануємо хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

Фото без опису     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора