Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Професійна адаптація, санаторно-курортне лікування та психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції у 2020 році

Дата: 08.02.2021 14:33
Кількість переглядів: 499

Фото без опису          Районною державною адміністрацією вживаються заходи для забезпечення соціального захисту, надання медичної допомоги, адаптації та реабілітації демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО та членів їх сімей.

Протягом 2020 року   відповідно  до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності було отримано призначень на суму 114,2 тис.грн, пройшли профадаптацію 15 учасників АТО отримали професії: водій автотранспортних засобів категоріїї «С», тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1» та електромонтер 4 розряду. Кошти використано в повному обсязі.

          За санаторно – курортним лікуванням до управління праці та соціального захисту населення звернулося 18 учасників операції об’єднаних сил та один учасник масових акцій громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, який отримав легкі тілесні ушкодження. Протягом 2020 року 11 учасників АТО, з них 2 особи з інвалідністю отримали санаторно - курортне лікування на суму 119,4 тис.грн та 7- отримали послуги психологічної реабілітації на суму 80,7 тис.грн.

          Влітку 2020 року  на благодійній основі керівниками оздоровчих закладів району оздоровленням та відпочинком охоплено 25 учасників АТО, 25 сімей у кількості 74 особи у тому числі 22 дітей.

          На даний час проводиться збір заяв для проведення професійного навчання, отримання  санаторно – курортного лікування та психологічної реабілітації у  2021 році.

          Бажаючих учасників антитерористичної операції пройти навчання, підготовку та підвищення кваліфікації, отримати санаторно – курортне лікування та психологічну реабілітацію просимо звертатись до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, яке розташоване за адресою: м. Скадовськ, вул. Маріїнська, б. 78.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора