Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Херсонщині готують професійних туристичних гідів

Дата: 04.02.2021 16:48
Кількість переглядів: 477

           Навчальний курс «Туристичний гід» з підготовки та підвищення кваліфікації фахівців туристичного супроводу цього року будуть опановувати 22 учасники з Херсона, Нової Каховки, Генічеська, Асканії-Нова та Станіслава. 

     Про це повідомив начальник управління туризму та курортів Херсонської ОДА Микола Шаповал.

«Ми активного працюємо над покращенням якості надання туристичних послуг на Херсонщині. Цього року планувалося зібрати групу з дванадцяти осіб, однак взяти участь у навчанні вирішили майже вдвоє більше людей, закоханих у нашу область. І це прекрасно, адже надзвичайно важливо мати на місцях реальних спеціалістів, які будуть дарувати гостям Херсонщині яскраві емоції та враження», - зазначив Микола Шаповал та додав, що у питанні розвитку туризму поряд з покращенням інфраструктури визначну роль грає підвищення якості обслуговування туристів до європейських стандартів.

Курси підготовки та підвищення кваліфікації фахівців туристичного супроводу Херсонщини «Туристичний гід - 2021» розпочинаються 4 лютого. Туристично-освітній проєкт реалізується управлінням туризму та курортів ОДА спільно з Громадською спілкою «Всеукраїнська асоціація гідів» в рамках виконання Програми розвитку туризму та курортів у Херсонській області на 2019-2021 роки. Метою проєкту, започаткованого у 2019 році, є підвищення рівня обслуговування та якості надання туристичних послуг.

Навчальний курс розроблений досвідченими фахівцями туристичної справи - гідами-практиками, сертифікованими методистами та тренерами відповідно до ДСТУ EN 15565:2016 (EN 15565:2008, IDT) «Туристичні послуги. Вимоги до професійної підготовки та кваліфікаційних програм для гідів». Він включає лекційні, семінарські, практичні заняття, онлайн вебінари, тренінги. Після закінчення навчання слухачі отримують відповідний сертифікат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора