Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Отримувачі субсидій мають повідомити органи соцзахисту про зміну постачальника газу

Дата: 04.02.2021 10:08
Кількість переглядів: 480

Фото без опису      З серпня минулого року в Україні почав функціонувати ринок газу, що дозволяє абонентам самостійно та на власний розсуд змінювати постачальника блакитного палива.

     Окрім того, з 01 грудня 2020 року ТОВ «Херсонрегіонгаз» припинив здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам Херсонської області. Тож, більшість домогосподарств автоматично стали споживачами ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”, яке є постачальником “останньої надії”. Визначитися з новим постачальником блакитного палива та укласти з ним договір абоненти мали до кінця січня. Постачання газу є однією з комунальних послуг, для оплати якої може призначатися житлова субсидія.
За інформацією Департаменту соціального розвитку Херсонської облдержадміністрації, станом на 01 січня 2021 року житловою субсидією користується більш, ніж 67 тисяч домогосподарств області. При цьому, 38 тисячам домогосподарств допомогу від держави призначено на послугу з постачання природного газу для індивідуального опалення. 
Відповідно до вимог Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848, громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо зміни виконавця комунальних послуг.
Тому при зміні постачальника газу громадянам, яким призначено житлову субсидію необхідно повідомити про це орган соціального захисту населення, який призначив житлову субсидію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора