Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна отримає вакцину від коронавірусу вже у першу хвилю розподілу

Дата: 01.02.2021 13:45
Кількість переглядів: 410

        Про це під час брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко. За його словами, Україна увійшла в перелік країн, яким Глобальна ініціатива Gavi COVAX надасть вакцини від COVID-19 вже у першій хвилі розподілу. Для початку вакцинації вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцини від компанії Pfizer.

         “Наступне постачання вакцин у рамках ініціативи COVAX відбудеться з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року. Під час другого постачання Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca”, - розповів Ігор Іващенко. 

Також він додав, що наразі в списку вакцин GAVI COVAX, які будуть надаватись, - Pfizer, AstraZeneca, Novavax, Moderna та Curevac. З квітня COVAX очікує на збільшення об’ємів вакцини і МОЗ України також висловлює зацікавленість у продовженні даного партнерства.

Крім цього, аби закупка і постачання вакцин була своєчасною, Україна підпише з Pfizer додатковий пакет документації щодо систем безпеки (ліцензія на імпорт) і відповідальності на основі українського законодавства в тому числі. Упродовж усього процесу вакцинації МОЗ України триматиме зв’язок із COVAX, аби обмінюватися досвідом, спільно напрацьовувати ефективний механізм проведення кожного етапу вакцинації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора