Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Скадовську пройшов черговий вихід робочої групи з легалізації найманої праці

Дата: 18.12.2020 09:51
Кількість переглядів: 248

        17 грудня 2020 року було здійснено черговий вихід по м.Скадовськ робочої групи з питань легалізації найманої праці за участю представників структурних підрозділів РДА, Скадовського відділення поліції Новокаховського відділу поліції  Головного управління національної поліції в Херсонській області, відділу забезпечення поповнення бюджету  фінансово-економічного управління головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області,  Скадовської ДПІ Херсонського управління ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м.Севастополі.

              Обстежено 10 суб’єктів господарської діяльності,  найманих працівників без оформлення трудових відносин у відповідності до чинного законодавства не виявлено.

             При перевірці мали місце заключені цивільно – правові договори з працівниками. Доводимо до відома, що цивільно - правовий договір  суб’єкт господарювання вправі укладати лише для виконання конкретної роботи, що спрямована на одержання результату праці. У разі досягнення мети,  договір вважається виконаним. Дія договору припиняється. Тобто, цивільно-правовий договір застосовується для реалізації визначених (найчастіше) разових робіт. Якщо ж робота, або надання послуги, яку виконує інша сторона договору, тобто, працівник,  має системний характер (робота виконується постійно, працівник постійно перебуває на своєму робочому місці, повний робочий день, отримує відповідну оплату  праці), то роботодавець у цьому випадку злісно  порушує чинне законодавство про працю.

          Тому просимо роботодавців переглянути заключені раніше договори цивільно –правового характеру, та заключити з працівниками трудові договори.

                                                          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора