Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Класний вчитель»: кампанія, яка закликає подякувати своєму вчителю

Дата: 16.12.2020 16:33
Кількість переглядів: 198

Фото без опису       За ініціативи Міністерства освіти і науки України та фінського проєкту підтримки реформи української школи «Навчаємося разом» триває національна кампанія «Класний вчитель».

    Мета кампанії - показати суспільству як змінюється українська школа, як змінюються наші вчителі, а також започаткувати ініціативу «Дякую вчителю».

Роль педагога має бути переосмислена на всіх рівнях. Дослідження демонструють, що рівень престижності вчителів, як і їхній соціальний статус, сьогодні є недостатньо високими, через що багато хто з них недооцінює свої роботу та роль, а відповідно – втрачає інтерес до діяльності та мотивацію до саморозвитку.

З іншого боку змінюються й вимоги до вмінь та компетентностей вчителів. Сучасний педагог має «бути на ти» з цифровими технологіями та вміти тримати увагу учнів через екран монітору, орієнтуватись на потреби дітей - чути і розуміти кожного, постійно самовдосконалюватись та бути прикладом для наслідування.

Вчителі нового покоління – компетентні, ерудовані, творчі та вмотивовані. Вони є рушійною силою освітньої реформи.

У соціальних мережах вже більше 200 осіб взяли участь у кампанії, тегнувши свого вчителя, щоб таким чином віддячити за його роботу. Дякуючи, зазвичай за небайдужість і щирість, за підтримку і гарний приклад на все доросле життя. Долучіться до ініціативи «Дякую, класний вчитель».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора