Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВПРОВАДЖЕННЯ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА МІСЦЯХ

Дата: 11.12.2020 09:39
Кількість переглядів: 316

       За часів незалежності Україна стала на складний шлях системних перетворень у соціально-економічній, політико-безпековій, екологічній, культурній та інших сферах суспільного життя, що тісно пов’язано з узятим державою стратегічним курсом на європейську інтеграцію.

            Євроінтеграція – цивілізаційний вибір України, одна з ключових вимог Революції гідності. У системі зовнішньополітичних пріоритетів України вона посідає особливе місце та відповідає життєвим інтересам українського народу, оскільки зміцнює безпеку держави та позитивно впливає на відносини України з іншими державами, підвищує рівень гарантій політичної незалежності України, сприяє зміцненню міжнародного авторитету України, створює передумови для повноцінної участі України в міжнародному розподілі праці та доступу до зовнішніх ринків, сприяє забезпеченню гарантій верховенства права, дотриманню прав людини, розвитку громадянського суспільства і демократії, побудові соціально орієнтованої ринкової економіки. Успішна реалізація державної політики європейської інтеграції можлива лише за умови її стабільної підтримки більшістю українського суспільства.

Для поліпшення обізнаності населення України щодо ЄС та роз’яснення переваг для українського суспільства реалізації цілей державної політики у сфері європейської інтеграції інформування громадськості з питань європейської інтеграції України суттєве значення відіграє Концепція вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на  2017 – 2020 роки, затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 1202-року, а також план заходів на 2020 рік щодо її виконання в Херсонській області, затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 23 жовтня 2020 рок № 808.

Наступним кроком на шляху вдосконалення українського суспільства стало його реформування відповідно до європейських політико-правових стандартів. У цьому контексті особливо важливою є взаємодія та злагоджена співпраця органів влади та інститутів громадянського суспільства, що безпосередньо стосується євроінтеграційних процесів, важливості утвердження демократичних цінностей і формування нової, європейської моделі громадянського суспільства, запровадження децентралізаційних процесів, що відкриває нові можливості для прямої участі громадян у державно-управлінських відносинах, формування прозорих бюджетних коштів задля чіткого контролю їх розподілення за цільовим призначенням відповідно до європейських стандартів.

Постановою Верховною Ради України    від   17 липня  2020 року  № 807-IX  «Про утворення та ліквідацію районів», у Херсонській області утворено Скадовський район (з адміністративним центром у місті Скадовськ) у складі територій Бехтерської сільської, Голопристанської міської, Долматівської сільської, Каланчацької селищної, Лазурненської селищної, Мирненської селищної, Новомиколаївської сільської, Скадовської міської, Чулаківської сільської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

                17 листопада 2020 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій № 3651-д, який дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Він врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань, а також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.

Крім цього, утворення, реорганізація і ліквідація, найменування та перейменування місцевих державних адміністрацій здійснюється Кабінетом Міністрів України у визначеному ним порядку.

Після прийняття рішення Уряду про утворення, реорганізацію і ліквідацію, найменування та перейменування місцевих державних адміністрацій.включатиме в себе, у тому числі, питання кадрового забезпечення як місцевих державних адміністрацій, які перебуватимуть у стадії реорганізації, так і місцевих державних адміністрацій, які будуть утворюватися рішенням Уряду.

На теперішній час проводиться кропітка робота щодо виконання розпорядчих документів для їх реалізації, з метою покращення життя громад.

ПИТАННЯ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПРО НАСТУПНЕ ВИВІЛЬНЕННЯ (ПЕРЕВЕДЕННЯ НА ІН

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора