Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україну повернули двох громадян, яких протягом трьох років утримували в Іраку

Дата: 10.12.2020 09:20
Кількість переглядів: 244

Фото без опису       Звільнено двох наших громадян Євгена Фоменкова та Олександра Санпітера, які були захоплені на території Іраку та утримувалися в полоні протягом 3 років – з липня 2017 року.


       Завдяки послідовній роботі Офісу Президента, Міністерства закордонних справ та інших державних структур українці повернуті додому. Координацією процесу звільнення наших займався особисто Президент Володимир Зеленський.
«Хочу, щоб кожен українець знав: ми пам’ятаємо про всіх, хто незаконно утримується в інших країнах. І ми робимо все можливе, щоб вони швидше повернулися на Батьківщину. Українська держава боротиметься за кожного свого громадянина, за кожну людину, яка потрапила в біду. Доказом цього є повернення наших моряків і політв’язнів та інших українців, які були затримані за кордоном. Для мене людина – найвища цінність, ми завжди боротимемося за наших людей», – сказав Володимир Зеленський.
Завжди боротися за кожного нашого громадянина, у якій би частині світу він або вона не потрапили у біду - це один з базових принципів державної політики, який діє від початку каденції Володимира Зеленського.
Держава завжди допомагає нашим громадянам, які несправедливо засуджені в інших країнах, повертаючи їх додому, зокрема з Греції. Також в цьому році ми бачили безпрецедентну евакуаційну операцію, коли після блокування авіасполучення багатьма країнами до України були повернуті десятки тисяч наших громадян.
Українці мають державу, яка пам’ятатиме про кожного свого громадянина і допоможе, в яку б халепу не потрапила людина. Це одна з тих речей, яка забезпечує наше перебування в колі цивілізованих країн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора