Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У місті Скадовську урочисто відзначили День захисника України та День Українського козацтва

Дата: 13.10.2020 14:30
Кількість переглядів: 656

Фото без опису        13 жовтня 2020 року на центральній площі міста відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня захисника України, який щорічно святкують 14 жовтня, зважаючи на історичні традиції вшанування українського війська. Крім того, цього дня також відзначається День Українського козацтва та свято Покрови, яке в українській історії тісно пов’язується із захистом від ворогів. Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних Сил України, які сьогодні мужньо захищають суверенітет України.

На заході були присутні представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ, підприємств та організацій району, волонтерських та громадських організацій, військовослужбовці військових частин, які дислокуються на території району, учасники операції об’єднаних сил, антитерористичної операції, заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, громадськість, ЗМІ.

До усіх присутніх звернулася голова Скадовської районної державної адміністрації Світлана Покутня та відзначила почесними грамотами голови районної державної адміністрації кращих військовослужбовців району.

Присутні хвилиною мовчання згадали всіх загиблих воїнів, які загинули захищаючи незалежність нашої держави. Також, представники влади та присутні поклали квіти до пам’ятного знаку «Загиблим за єдину Україну», меморіальних дошок героям – учасникам АТО Бєлікову В., Олійнику А., до пам'ятників, пам'ятних знаків, місць поховань захисників України на міському кладовищі.

Це свято є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. На їхніх подвигах ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість на справжніх патріотичних цінностях, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами.

У цей величний день просимо Пресвяту Богородицю взяти під своє покровительство усіх захисників України. Подарувати їм гарну долю, міцне здоров’я, довголіття, а найважливіше – можливість виконувати свій обов’язок у мирній та процвітаючій Україні.

Слава захисникам України! Слава Україні! Героям слава!

Фото без опису    Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора