Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Глава держави: ЄС високо оцінив зусилля України щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі

Дата: 08.10.2020 13:23
Кількість переглядів: 693

Фото без опису        Європейський Союз високо оцінив активну позицію України в Нормандському форматі задля мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Також ЄС висловив готовність долучитися до української ініціативи зі створення Кримської платформи. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками 22-го саміту Україна – ЄС.

Глава держави розповів, що значна частина саміту була присвячена питанню врегулювання ситуації на Донбасі та реалізації кроків з метою імплементації Мінських домовленостей.

«Європейські партнери високо оцінили наші зусилля на шляху до миру, а також активну й конструктивну позицію України у Нормандському форматі», – констатував Володимир Зеленський.

Також Глава держави зазначив, що учасники зустрічі детально обговорили регулярні порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму та залучення ЄС до захисту кримчан, що страждають від тимчасової окупації й політичних переслідувань на півострові.

У свою чергу Євросоюз запевнив, що санкції Європи діятимуть до повного відновлення суверенітету й територіальної цілісності України. Також Європейський Союз продовжуватиме підтримку територіальної цілісності України та засудження незаконної анексії Росією АР Крим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора