Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Жодних зупинок на шляху до Євросоюзу!

Дата: 08.10.2020 13:17
Кількість переглядів: 674

Фото без опису       Під час двадцять другого саміту Україна - ЄС, який вчора відбувся у Брюсселі, українська делегація представила бачення щодо оновлення Угоди про асоціацію у сфері торгівлі та секторальної взаємодії. 

Президент України Володимир Зеленський заявив про наміри рухатися в напрямі угоди про «промисловий безвіз». За словами Глави держави, Євросоюз пішов назустріч у питанні надання Україні так званого промислового безвізу. 

Це буде важливе рішення, необхідне для збільшення експорту українських товарів з високою доданою вартістю на ринок країн Євросоюзу. Уже розпочала роботу експертна місія ЄС, що оцінить готовність України до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів. 

Крім того, за словами Володимира Зеленського, на саміті були обговорені терміни підписання Угоди про Спільний авіаційний простір.

«Нас запевнили, що всі технічні питання будуть неодмінно врегульовані й цю Угоду буде підписано якнайшвидше», – сказав Президент.

Також під час саміту Євросоюз погодився на оновлення Угоди про асоціацію. Глава держави наголосив, що одним з ключових результатів саміту стала домовленість розпочати у 2021 році спільну оцінку досягнення цілей Угоди про асоціацію, що стане рушійною силою для її наступного оновлення.

«Значну увагу в ході саміту ми приділили виконанню Угоди про асоціацію. Ми домовилися максимально використовувати її механізми, щоб і надалі розвивати наші торговельні відносини та поглибити економічну інтеграцію між Україною та Європейським Союзом. Водночас наша делегація представила своє бачення щодо оновлення Угоди про асоціацію у сфері торгівлі та секторальної взаємодії. Зона вільної торгівлі має відповідати реаліям сьогодення – як української економіки, так і економіки та законодавчого поля Євросоюзу», – зазначив Глава держави.

За словами Володимира Зеленського, також Євросоюз підтвердив роль України як стратегічної транзитної країни, що дуже важливо в контексті майбутнього нашої газотранспортної системи та енергетичної безпеки всього континенту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора