Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нагальні питання закладів охорони здоров'я району

Дата: 01.10.2020 16:39
Кількість переглядів: 704

Фото без опису        01 жовтня 2020 року відбулось засідання  робочої групи з питань діяльності закладів охорони здоров`я району під головуванням голови районної державної адміністрації Світлани Покутньої та заступника голови районної державної адміністрації Валентини Головатої за участю представників структурних підрозділів РДА, головного лікаря та головного бухгалтера  Комунального некомерційного підприємства  «Скадовська центральна районна лікарня». На засіданні було розглянуто три питання, а саме:

  1. Про створення тримісячного запасу лікарських засобів для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 в  КНП «Скадовська центральна районна лікарня».
  2. Передбачення  в місцевих бюджетах у поточному році коштів на поточний ремонт теплових мереж інфекційного відділення КНП «Скадовська центральна районна лікарня».
  3. Дооснащення інфекційного відділення КНП «Скадовська центральна районна лікарня» кисневим обладнанням і підключення визначених ліжко-місць до безперебійної подачі кисню.

           За даними головного лікаря Костянтина Руденко на даний час мінімальний запас лікарських засобів для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 є, але деякі медпрепарати дорогі і в аптеках їх немає в достатній кількості. За вересень поточного року по пакету «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» кошти від НСЗУ не надійшли. Також є потреба в фінансах на закінчення робіт по ремонту теплових мереж інфекційного відділення та дообладнання даного відділення кисневим обладнанням.

            На засіданні було вирішено по другому та третьому питанню виділити кошти з районного бюджету відповідно заходів районної  програми  розвитку  системи охорони здоров’я в Скадовському районі на 2020 рік. По першому питанню рекомендовано головному лікарю переглянути надходження коштів  від платних послуг та  створити тримісячний запас лікарських засобів для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора