Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада щодо підготовки та проведення військових тактичних навчаннь 124-ої окремої бригади територіальної оборони.

Дата: 01.09.2018 16:51
Кількість переглядів: 1401

Фото без опису   Фото без опису                                       31 серпня 2018 року в актовому залі районної державної адміністрації під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Чабана та голови райдержадміністрації Віктора Турика відбулася нарада з питань організації проведення військових тактичних навчань 124-ої окремої бригади територіальної оборони на території Скадовського району.

Війська територіальної оборони (ВТрО) — резервний компонент Збройних сил України, призначений для територіальної оборони, який розпочав формування з 2014 року. Підпорядковується управлінню територіальної оборони Головного оперативного управління Генерального Штабу збройних сил України.

Військові тактичні навчання 124-ої окремої бригади територіальної оборони на Херсонщини проводитимуться на території Білозерського (с. Кізомис, Микільське), Олешківського (с. Раденськ), Генічеського (с. Генічеська Гірка), Іванівського (с. Українське), Скадовського (м. Скадовськ) районів. Бригади розміщуватимуться на базі пансіонатів і таборів відпочинку. Військовослужбовці впродовж навчальних зборів будуть залучені до патрулювання блокпостів, населених пунктів разом із військовослужбовцями Національної Гвардії України, також охоронятимуть стратегічні об’єкти і адміністративні будівлі тощо.

Відкриваючи нараду, Віктор Турик наголосив, що формування в області бригади територіальної оборони потребує відповідальності та належної організації на всіх рівнях. Такі тактичні навчання проводяться з метою зміцнення обороноздатності області, забезпечення оперативного реагування на виклики та загрози національній безпеці, збереження спокою на території як Скадовського району, так і всієї Херсонської області. Цьогоріч навчання проходитимуть під лозунгом «Захисти свій дім – захисти Україну», та як зазначив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв «В сучасних умовах ми маємо бути готові до захисту нашої держави від окупантів та агресорів! Тому участю в таких заходах кожний засвідчує готовність обороняти рідну землю, південний форпост нашої держави».

«У зв'язку з непростою ситуацією в нашій державі, ми повинні постійно тримати на контролі питання миру та безпеки громадян у межах нашого району. Тому необхідно з усією відповідальністю підійти до питання комплектування 124-ої окремої бригади територіальної оборони на території Скадовського району та надати громадянам роз’яснення щодо призначення відповідних формувань", - наголосив очільник району.

Як зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Чабан: «У командно-штабних навчаннях з 03 по 12 вересня візьмуть участь близько 3,5 тисяч військовозобов’язаних віком до 60 років, серед яких більшість складатимуть працівники органів державної влади, територіальних управлінь і місцевого самоврядування. Це будуть наймаштабніщі військові навчання за останні роки. Усі військовозабов’язані будуть забезпечені новою військовою формою з шевронами саме нашої 124-ї окремої бригади територіальної оборони, та проживатимуть в комфортних умовах».

Заступник комісара районного військового комісаріату Євгеній Куц доповів, що для формування 124-ої окремої бригади територіальної оборони на території Скадовського району відповідно до штатної чисельності буде призвано 126 працівники органів державної влади, установ, підприємств, територіальних управлінь і місцевого самоврядування району, представники сільських громад Скадовського району.

Завдання які буде виконувати 124-та окрема бригада територіальної оборони: охорона об’єктів державної влади, місцевого самоврядування, важливих стратегічних об’єктів та комунікацій, розгортання та несення служби на блокпостах, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами супротивника, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами, підтримання безпеки та правопорядку на відповідній території (районі, місті), організація руху опору та (або) партизанських загонів – у разі, захоплення противником території відповідальності, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в мирний час

Так, 03 вересня біля районного військомату відбудеться збір особового складу. 04 вересня проведуть урочисте відкриття військових тактичних навчань 124-ої окремої бригади територіальної оборони. З 5 по 9 вересня бійці братимуть участь у планових заняттях, підготовці та виконанні бойових завдань, тренуваннях на полігоні зі стрілкової підготовки, згідно плану проведення навчання.  11 вересня відбудуться тактичні заняття у складі бригади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора