Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У м. Скадовськ відбувся конкурс дитячо-юнацького джазу «Джаз над морем 2018»

Дата: 14.05.2018 16:50
Кількість переглядів: 560

Фото без опису    Фото без опису                      З 11 по 13 травня 2018 року у великій залі РБК імені Т.Г. Шевченка тривав XVIIІ всеукраїнський конкурс дитячо-юнацького джазу «Джаз над морем 2018». Цього року три фестивальні дні зібрали понад 200 учасників з Києва, Черкас, Арцизу (Одеська обл..), Одеси, Чернігова, Кривого Рогу, Дніпра, Херсону, Скадовська та інших міст.

Привітати учасників та глядачів з цим довгоочікуваним заходом прийшли керівники міста та району.

На відкритті фестивалю із вітальним словом та словами подяки до всіх присутніх звернувся голова Скадовської районної державної адміністрації Віктор Турик: «Від імені голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, Скадовської районної державної адміністрації, Скадовської громади  та від себе особисто щиро вдячний засновникам і організаторам фестивалю, адже саме цей фестиваль став візитівкою Скадовського району. “Джаз над морем” для Скадовська – це ексклюзивне свято музики, польоту фантазій виконавців, де з кожним разом відкриваються нові грані безмірного джазового простору. Для учасників фестивалю, юних джазових виконавців з різних регіонів – можливість проявити свою майстерність та скритий талант. Цим фестивалем пишається не тільки Скадовщина, а й Херсонщина та вся Україна!.Бажаю всім учасникам приємних вражень та успіхів на життєвій та творчій ниві.»   

Розпочав XVIIІ фестиваль «Джаз над морем» народний дитячий біг-бенд «Сурма» та його керівник Валерій Білошапко. Одним своїм виходом юні музиканти наповнили глядацьку залу атмосферою джазу. Два дні до пізньої ночі в залі лунали джазові сольні виступи та виступи джаз-бендів.

Завершення фестивалю було не менш яскравим, ніж його відкриття. Закрив його Київський симфонічний оркестр «Lord of the Soung» (диригент Віталій Саражинський), який представив яскраве відео та світлове шоу, також бездоганне виконання музики. Виступ цього колективу відбувся завдяки зусиллям меценату Дмитра Забавського.

Зірковий склад журі фестивалю: Народний артист України, шеф-редактор журналу «Джаз» Титаренко Валерій Павлович; музикознавець, джазовий критик, директор єдиної в Україні школи джазового та естрадного мистецтва Полтарєв Петро Владиславович (м. Київ); Шаповаленко Віталій Васильович (м. Херсон) – завідувач джазового відділу Херсонського музичного училища, Заслужений працівник культури, художній керівник і диригент Біг-бенду Херсонського обласного палацу культури; Шумейко Анатолій Іванович (м. Скадовськ) — Заслужений діяч мистецтв України, лауреат міжнародних джазових фестивалів, викладач Скадовської школи мистецтв, який відмітив активність та високий професіональний рівень підготовки юних музикантів.

Переможцями фестивалю в номінації «солісти-вокалісти» стали: Лариса Поповченко (кер. Людмила Гайдай-Роскошна, м. Київ), Данило Черкашин, Аліна Деордиця, Аліна Залозна (кер. Олег Голдаковський, м. Херсон), Анастасія Новак (кер. Тетяна Келебай, м. Київ), Кароліна Гладка (кер. Ірина Свірідова, Леонід Красавін, м. Черкаси), Катерина Кравченко (кер. Олесій Пєтухов, м. Одеса).

В номінації «солісти-інструменталісти» перемогли: Марина Гришко (кер. Валерій Білошапко, м.Скадовськ), Павло Грищук (кер. Анатолій Шумейко, м. Скадовськ).

В номінації «вокальні ансамблі» перші місця отримали Шоу-гурт «АЛЬТАНА» (кео. Олександр Гончаренко, м. Київ) та музичний джаз-ансабль «Violin Voice» (кер. Лариса Красавіна, м. Черкаси).

В номінації «інструментальні ансамблі» перемогу здобули: ансамбль у складі Микити Кизюка та Аліни Романової (кер. Сергій та Тетяна Носачови, м. Кривий Ріг), ансамбль з м. Києва у складі Ярини Вересоцької, Софії Біловол, Лілії Святської та Євгенія Пашкевича (кер. Ірина та Віктор Басюк) та Криворізький ансамбль (кер. Ігор Курило).

А в номінації «Big Bend» перші місця отримали усі учасники, а саме: народний дитячий біг-бенд «Сурма» (кер. Валерій Білошапко, м. Скадовськ), «Little Band» (кер. В.А. Марховський, м. Дніпро), Viktor Basiuk Orchestra (кер. І.В. Басюк та В.І Басюк), Jazz-Band КНУКіМ (кер. Г.Г. Постой, м. Київ).

Приз «глядацьких симпатій» залишився у Скадовську — його отримала Марина Гришко (кер. Валерій Білошапко).

Пошук обдарованої молоді та надання їм можливості в розкритті свого творчого потенціалу та професійного ставлення у якості музиканта-композитора – головна мета, організаторів та журі фестивалю «Джаз над морем».

Знані українські та зарубіжні джазові колективи і солісти вважають за честь виступити на фестивалі благодійно, дарувати радість і насолоду чисельним шанувальника джазу, спілкуватись і ділитись, обговорювати творчі перспективи і похвалитись звершеннями.

До зустрічі на ХІV фестивалі «Джаз над морем 2019»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора