Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Районна серпнева конференція освітян

Дата: 01.09.2018 16:48
Кількість переглядів: 1399

Фото без опису                    Пролетіло жарке літо, час відпусток, час відпочинку, час, якого так чекали і який так швидко минає. Тож напередодні початку нового навчального року вчителі Скадовського району підбили підсумки минулого 2017/2018 навчального року та поставили нові завдання на 2018/2019 навчальний рік і, що не менш важливо – налаштувалися на головну освітянську місію – творити людину – особистість – майбутнє нашої держави.

Так, 30 серпня в Скадовському районному будинку культури ім. Шевченка відбулася традиційна серпнева педагогічна конференція нашого району. Із значної кількості почесних гостей перед освітянами виступили і представники влади Скадовського району.

Заступник голови Скадовської районної державної адміністрації Надія Сєркова привітала усіх присутніх від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, від голови райдержадміністрації Віктора Турика та зазначила: «Освіта в сучасних умовах є могутнім чинником розвитку духовної культури українського народу, відтворення інтелектуальних і продуктивних сил суспільства, запорукою громадянського миру і майбутніх успіхів у зміцненні й утвердженні авторитету України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної та правової держави – повноправного члена європейської та світової спільноти».

Під час пленарної частини конференції її учасники заслухали доповідь начальника відділу освіти районної державної адміністрації Ольги Дудченко «Освіта Скадовщини на шляху впровадження Нової української школи: перші кроки та перспективи». У доповіді було дано ґрунтовний аналіз діяльності закладів освіти Скадовського району за попередній навчальний рік, висвітлені найбільші досягнення педагогічних колективів та визначений потенційний резерв для майбутнього навчального року.

Ураховуючи негативний резонанс в масмедіа щодо забезпечення Нової української школи в області, зокрема у Лазурненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, виступаючі торкнулись і цього питання. Станом на 30 серпня 2018 року здійснено закупівлю одномісних парт, мультимедійної та комп’ютерної техніки, дидактичних матеріалів. Закуплений товар з вини постачальника затримується, але доставка його, до закладів освіти, планується у найближчий час.

У цей же день відбулися секції керівників закладів дошкільної освіти за темою: «Пріоритетні завдання дошкільної освіти у 2018/19 навчальному році» та секція керівників закладів загальної середньої освіти. На другій секції очільники закладів освіти району розглянули «Аналіз стану забезпечення якості загальної середньої освіти у 2017/18 навчальному році», «Стратегію діяльності закладів загальної середньої освіти щодо забезпечення якості освітнього процесу у 2018/19 навчальному році» та «Сучасні тенденції та перспективи професійної підготовки педагогічних працівників».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора