Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Благодатний вогонь зустріли у Херсоні

Дата: 03.05.2019 16:41
Кількість переглядів: 964

Фото без опису Фото без опису                   За доброю традицією вже п’ятий рік поспіль, за ініціативи керівництва обласної державної адміністрації, депутатів Херсонщини та Миколаївщини, Української православної церкви мешканці Херсонщини отримують Благодатний вогонь з Єрусалиму. Тож і цього року 27 квітня ввечері напередодні Великодня до Херсона прибув Благодатний вогонь.

Літак з Благодатним вогнем приземлився у міжнародному аеропорту Херсон. Доставили його спецрейсом для жителів Херсонщини та Миколаївщини делегація Української православної церкви на чолі з протоієреєм Православної Церкви України отцем Євгенієм. 

Близько 20 години вогонь прибув до України. Десятки вірян, очільники влади області, представники релігійних конфесій та керівники районів області, представники прикордонної служби і військові у терміналі аеропорту зі свічками та лампадками чекали на нього. Серед них – і голова Скадовської районної державної адміністрації Віктор Турик, заступник голови РДА Михайло Бословяк, які зустрічали Благодатний вогонь разом із священиком УГКЦ отцем Йосифом (Хосе Монтес). Віктор Ананійович наголосив на тому, що є віруючою людиною, тому традиційно везе Благодатний вогонь до своєї оселі. Одразу з аеропорту капсула з священним світлом відправилася до церков нашого району. Зокрема, священе полум’я буде передано релігійним громадам: Української Автокефальної Православної церкви, Греко-Католицькій церкви, Української православної церкви Київського патріархату Скадовського району.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора