Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську відбулись урочистості до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 17.12.2018 16:33
Кількість переглядів: 1103

   Указом Президента України встановлено День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

В цей день в районі, з метою забезпечення гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування проведені урочисті заходи, пов’язані із вшануванням учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На урочистостях  ліквідаторів було вшановано та вручено квіти та грошову допомогу на суму 2,5 тис. грн.,  за рахунок коштів районної Програми соціального захисту людей похилого віку, інвалідів та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності  і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки.

«Сьогодні завдяки мужності і жертовності тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС ми маємо надії на мирне небо і відродження життя в зоні відчудження. Наслідки техногенної аварії, були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність багатьохлюдей, які вже у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією.  Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Від усього серця бажаємо  вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра» - зазначив Віктор Турик.

            За мужність, самовідданість, героїзм і високий професіоналізм проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС, активну життєву позицію та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Подяка голови районної державної адміністрації була оголошена Козаку Михайлу Тодоровичу та Яровенку Григорію Олександровичу - учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора