Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Свято дитячих мрій та посмішок!

Дата: 04.06.2018 16:31
Кількість переглядів: 829

Фото без опису   Фото без опису                Щорічно 1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу до захисту прав дитини.

В Україні День захисту дітей був створений Указом президента №568/98 від 30 травня 1998 року "Про день захисту дітей". З того моменту в Україні 1 червня стало офіційним Днем захисту дітей. Разом з тим саме цього дня в нашому регіоні, під сміх щасливих дітей та спів веселих хвиль, стартує оздоровчий сезон.

Сьогоднішні успіхи і досягнення нашого міста – це, в першу чергу, заслуга старшого покоління скадовчан, які розділили з ним і найважчі часи, і радісні перемоги.

Першою вітала обдарованих дітей Анна Куценко, представниця Благодійного фонду Євгена Рищука — першого заступника голови Херсонської обласної адміністрації, яка вручила Тетяні Миронець та Анастасії Клочан грамоти разом з цінними подарунками.

Найкращих юних, талановитих, спортивних, активних, творчих дітей міста привітали та відзначили грамотами, подяками, подарунками очільники міста та району.

З Міжнародним Днем захисту дітей вітав перший заступник голови Скадовської районної державної адміністрації Сергій Павленко: «Від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, від голови Скадовської районної державної адміністрації Віктора Турика, від Скадовської районної державної адміністрації та від себе особисто щиро вітаємо вас із світлим та прекрасним святом – Міжнародним Днем захисту дітей! Дуже хочеться, щоб діти в усьому світі, щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішка дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов'язок батьків, суспільства та держави. Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо. Зігріваючи теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднуючи зусилля заради майбутнього – ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави. Діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля».

Подяку голови районної державної адміністрації  за активну участь у діяльності комунального закладу «Скадовська централізована бібліотечна система», волонтерську діяльність та участь в обласному проекті «Мрій! Читай! Досягай!», сприяння формуванню активної громадської позиції дітей та підлітків, позитивного образу книги і бібліотеки та з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей оголошено Губарєвій Ангеліні, Пендак Анастасії, Слюсар Владиславі; за активну участь у творчому житті Скадовського району, популяризацію і розвиток мистецтва Херсонської області, участь та перемоги у Міжнародних і Всеукраїнських фестивалях та з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей - Бабенко Аксінії, Рященко Яні; за активну участь та перемогах у виставках обласного рівня та авторську виставку з декоративно-прикладного та декоративно-ужиткового мистецтва, сприяння формуванню активної громадської позиції дітей та підлітків та з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей - Бородатій Ульяні; за участь у експедиції з історичного краєзнавства «Кінбурнський шлях-шлях до Криму», ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край», сприяння формуванню активної громадської позиції дітей та підлітків та з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей -  Гладкому Денису.

Театралізоване дійство урочистого відкриття курортного сезону 2018 року, разом з володарем морів та океанів, Нептуном і його свитою – додало яскравості заходу. Дивовижну, яскраву програму підготували творчі колективи Скадовського районного будинку культури: народний колектив спортивного бального танцю «Каравела» (керівники Наталія Уварова та Володимир Шаронов), солісти народної вокальної студії «Всі разом» (кер. Юрій Луканов), солісти вокальної студії (кер. Ю. Саранча), театр-танцю «Драйв» (кер. Валентина Хмара) Скадовської дитячої школи мистецтв. Творчі колективи центру дитячої та юнацької творчості: вокальний ансамбль «Юність» (кер. Ніна Носаль), театр-танцю «Градн» (кер. Любов Ніколаєва).

У промені дитячих мрій і сонця можна поринути, відвідавши майданчики: в казковий світ тварин «Пухнастий друг» (гурток Скадовського центру дитячої та юнацької творчості); на художньому майданчику біля пам’ятника засновнику міста Сергію Бальтазаровичу Скадовському, разом з учасниками зразкової студії «Палітра» (кер. Микола Бут) Скадовського районного будинку культури малювали серцем і пензлем різнокольорові барви мрій. У небі над центральним пляжем злітали повітряні змії різних конструкцій, стрімкі ракети, які запускали юні мрійники про небесні висоти учасники аерокосмічної групи «Галактика» (кер. Володимир Ємел’янов, Скадовського ЦДЮТ). КЗ «Скадовська ЦБС» провела літні канікули разом з бібліотекою,  де на всіх чекала її Величність – книга, на будь-який смак, уподобання, сприймання, захоплення, сприйняття та філософії життя. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора