Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ветерани приймають поздоровлення з днем Перемоги!

Дата: 07.05.2019 16:16
Кількість переглядів: 1030

                         Невблаганно плине час, змиваючи з людської пам’яті події, імена і дати. Але невпинному часу не підвладні героїчні подвиги попередніх поколінь, які ввійшли в історію народу і держави. Згадуючи полеглих визволителів, які віддали свої життя за наше мирне небо, ми, їхні нащадки, не повинні забувати і про тих, хто ще живе поруч із нами, хто пройшов горнило війни і повернувся на рідну землю.

На території нашого району проживає 430 ветеранів, з них 23 осіб з інвалідністю внаслідок війни. Учасникам та особам з інвалідністю внаслідок війни, які безпосередньо брали участь у воєнних діях на фронтах було придбано та вручено 23 продуктових набори. Крім того учні шкіл району привітали поздоровчими листівками всіх учасників подій Другої світової війни.

В переддень великої Перемоги, голова районної державної адміністрації Віктор Турик разом із головою районної ради та керівництвом управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації привітали вдома двох учасників бойових дій Другої світової війни нагороджених орденами та медалями за мужність та відвагу:

- Єрмакова Олексія Гнатовича, який у 1943 році з міста Скадовська був призваний на фронт зв’язківцем, у 1944 році отримав поранення. Демобілізувався з лав Радянської Армії у 1950 році. У мирний час працював трактористом у колгоспі «Радянська Україна». За мужність та хоробрість, проявлені в боях з німецько-фашистськими окупантами, нагороджений орденом Вітчизняної війни другого ступеня та орденом «За мужність»;

- Кривоногову Клавдію Дмитрівну, яку у 1943 році з міста Скадовська було призвано на фронт до лав Радянської Армії медичною сестрою 168 польового евакопункту. Брала участь у бойових діях. Дійшла до м. Берліну, перемогу зустріла в Німеччині в місті Гранц. За мужність та хоробрість, проявлені у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками нагороджена Орденом Вітчизняної війни та медалями «Жукова», «За взяття Кенігсберга», «За перемогу над Німеччиною».

Під час зустрічі керівник району вислухав спогади про бойову молодість, про буремні воєнні роки, цікавився їх нагальними проблемами. Окрім теплих слів вдячності за їхні бойові та трудові здобутки, відвагу та патріотизм, гості побажали міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих років активного життя, тепла людських стосунків та родинного затишку. Візити гостей до ветеранів відбуваються не з порожніми руками. Їм вручено цінні подарунки, продовольчі набори, квіти та привітальні листівки від очільників влади.

Як зауважив голова районної державної адміністрації «Із кожним роком все дорожчим стає день Перемоги. Тому слід не забувати про внесок наших ветеранів в історію розвитку та становлення вільного та незалежного суспільства та ціну, яку заплатили наші батьки і діди за цю Перемогу».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора