Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча група з питань легалізації трудових відносин в селищі Лазурне

Дата: 13.08.2020 09:40
Кількість переглядів: 556

Фото без опису        12 серпня поточного року  робоча група з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат при районній державній адміністрації здійснила черговий виїзд до селища Лазурне.

     На території ринку обстежено 38 суб’єктів господарської діяльності, виявлено без оформлення трудових відносин у відповідності до чинного законодавства одного найманого працівника.

          При перевірці мали місце цивільно – правові договори з працівниками в аптеці. Доводимо до відома, що цивільно - правовий договір  суб’єкт господарювання вправі укладати лише для виконання конкретної роботи, що спрямована на одержання результату праці. У разі досягнення мети,  договір вважається виконаним. Дія договору припиняється. Тобто, цивільно-правовий договір застосовується для реалізації визначених (найчастіше) разових робіт. Якщо ж робота, або надання послуги, яку виконує інша сторона договору, тобто, працівник,  має системний характер (робота виконується постійно, працівник постійно перебуває на своєму робочому місці, повний робочий день, отримує відповідну оплату  праці), то роботодавець у цьому випадку злісно  порушує чинне законодавство про працю, зокрема статтю  21 - «Трудовий договір» та статтю  24  - «Укладення трудового договору» Кодексу законів про працю України. За порушення  роботодавцем трудового законодавства територіальним органом  Державної служби України з питань праці накладається фінансова санкція у розмірі 30 мінімальних заробітних плат - 125 190 гривень.

          Тому просимо роботодавців переглянути заключені раніше договори цивільно –правового характеру, та заключити з працівниками трудові договори.

          Всього протягом поточного року  проведено 30 рейдів в ході яких обстежено             585 суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють свою діяльність на території Скадовського району. Виявлено без оформлення трудових відносин у відповідності до чинного законодавства 39 найманих працівників, з них 33 легалізовано.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора