Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легалізація найманої праці

Дата: 23.07.2020 17:23
Кількість переглядів: 726

          23 липня 2020 року відбулися чергові рейди робочих груп з питань легалізації трудових відносин. Здійснено виїзд на територію Тарасівської, Приморської та Благодатненської сільських рад в ході якого обстежено одне сільськогосподарське підприємство та двох фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність з реалізації продовольчих та непродовольчих товарів.

      Під час рейду проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота щодо необхідності  декларування доходів, з питань легалізації бізнесу та найманої праці серед фізичних осіб-одноосібників, які займаються вирощуванням та реалізацією сільськогосподарської продукції.

          Також, цього дня обстежено 31 суб’єкта господарювання, які проводять свою діяльність на території міста Скадовськ. Найманих працівників без оформлення трудових відносин у відповідності до чинного законодавства не виявлено.

Звертаємо увагу!

          Чинне законодавство не передбачає можливості допуску особи до роботи на товариських (дружніх) чи родинних стосунках. Таким чином, у разі, якщо робота, виконувана особою на користь суб’єкта господарювання, збігається з видом його економічної діяльності або є роботою з обслуговування його діяльності, то робота такої особи повинна виконуватись на умовах трудового договору.

           Для підприємця допомогу (працю) дружини, чоловіка або інших родичів без оформлення трудових відносин в разі перевірки контролюючими органами буде розцінено як факт використання праці найманих осіб без реєстрації трудового договору. Штрафи за таку «розкіш» немалі.  

              


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора