Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наповнення місцевих бюджетів

Дата: 22.07.2020 17:29
Кількість переглядів: 659

Фото без опису         22 липня 2020 року в Скадовській районній державні адміністрації відбулося  чергове засідання комісії з питань наповнення місцевих бюджетів. Одним з питань, що розглядалося, було контроль за нарахуванням заробітної плати у розмірі не меншому ніж мінімальний.

Засідання комісії очолювала заступник голови районної державної адміністрації  - заступник голови комісії з питань наповнення місцевих бюджетів Валентина Головата.

При розгляді питання було зазначено, що з метою забезпечення прав застрахованих осіб  спільно з  Скадовським відділом обслуговування громадян (сервісного центру) Херсонського центру обслуговування платників управління Пенсійного фонду України в Херсонській області щомісяця опрацьовується звітність страхувальників щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з питання виявлення фактів безпідставного отримання працівниками заробітної плати менше мінімальної.

У зв’язку з цим було запрошено на засідання комісії роботодавців, п’ятьох з яких заслухано у ході засідання.  Як пояснили роботодавці, причинами отримання працівниками заробітної плати менше мінімальної є  невірне відображення трудових відносин у звітності платників,  переведення працівників на неповний робочий день у зв’язку із запровадженням карантину.

Учасники засідання та роботодавці дійшли згоди, що у подальшій роботі будуть враховані помилки у звітності та після з пом’якшення карантинних заходів частину робітників  буде переведено на повний робочий день.

З метою контролю даного питання  та контролю за динамікою  показника дотримання рівня мінімальної заробітної плати на наступних засіданнях комісії розглянути оновлені дані звітності та заслухати інших роботодавців, які не дотримуються вимог чинного законодавства  щодо  оплати праці.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора