Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виведення з «тіні» стосунків у сфері зайнятості населення , та своєчасна виплата заробітної плати – актуальна тема сьогодення.

Дата: 13.07.2020 15:19
Кількість переглядів: 482

Фото без опису       13 липня 2020 року під головуванням голови районної державної адміністрації Світлани  Покутньої відбулося засідання тимчасової комісії з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат, яка створена при районній державній адміністрації.

Основним питанням було розгляд шляхів виведення з «тіні» прибутків і стосунків у сфері зайнятості населення. Для суспільства небезпека тіньової зайнятості полягає в тому, що місцеві бюджети втрачають надходження з податку на доходи фізичних осіб, які є одним із джерел наповнення бюджету. З цієї  причини місцеві органи влади не мають можливості повною мірою забезпечити потреби міста або села, виконувати соціальні програми та інше. Самих же громадян тіньова зайнятість позбавляє соціальних гарантій.

           Також головою райдержадміністрації було підняте питання по підприємствам боржникам із заробітної плати.  На 01 червня 2020 року заборгованість із виплати заробітної плати по Скадовському району становила 1072,5 тис. грн., з них: ДП «Скадовський морський торговельний порт» -829,0 тис.грн (37 осіб), ДП «Санаторно-оздоровчий комплекс «Гілея» НТК ІЕЗ ім.Є.О.Патона Національної академії наук України» -243,5 тис.грн (26 осіб).       Керівником ДП «Санаторно-оздоровчий комплекс «Гілея» НТК ІЕЗ ім.Є.О.Патона Національної академії наук України» на 01 липня 2020 року заборгованість була погашена в повному обсязі, а по  ДП «Скадовський морський торговельний порт» заборгованість становить 834,0 тис.грн.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення підвищення рівня доходів населення району необхідно і надалі приділяти велику увагу реалізації державної політики легальної зайнятості населення у Скадовському районі, та встановленню дієвого контролю за станом погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

 

         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора