Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У центрі уваги - прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу

Дата: 02.07.2020 15:22
Кількість переглядів: 597

          Розуміючи проблеми під час дистанційного навчання в умовах карантину, коли більшість уроків та занять проводяться в онлайн середовищі і кожна дитина повинна мати персональний технічний засіб для навчання, 01 липня 2020 року за сприянням  громадських організацій: «Всеукраїнська асоціація прийомних батьків», «Центр розвитку сім’ї та батьківства «Мій дім», за участю служби у справах дітей Скадовської районної державної адміністрації Херсонської області, Скадовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, - 9 прийомним сім’ям та 3 дитячим будинкам сімейного типу, в яких виховується 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, були надані плазмові смарт-телевізори, які дозволять їм навчатися дистанційно.

Начальником служби у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації Л. Афанасьєвою проведена з прийомними  родинами та дитячими будинками сімейного типу профілактична робота щодо дотримання правил безпеки під час карантину, контролювання ймовірних ризиків для життя і здоров’я дітей та проведення, у разі  необхідності, оцінки рівня їх безпеки із залученням представників охорони здоров’я та Національної поліції України.

Було повідомлено про те, що з метою попередження повернення дітей до інституційних закладів необхідно дотримуватись норм законодавства щодо тимчасового влаштування дітей, які залишилися без піклування батьків, у разі відсутності ознак інфікування таких дітей хворобою COVID-19.

 Наголошено також на тому, що на сучасному етапі розвитку суспільства ми можемо спостерігати багато чинників, які впливають на виникнення суїцидальних тенденцій серед дітей, підлітків та молоді. І важливим аспектом є створення атмосфери високої духовності, поваги до особистості та її внутрішнього світу. Зокрема діти повинні відчувати турботу і потрібність як рідним, так і соціуму в цілому.

Усі присутні висловили глибоку вдячність організаторам даного заходу.

            У разі виникнення бажання надати любов, турботу та прийняти до своєї родини дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, просимо звертатись до служби у справах дітей Скадовської районної державної адміністрації Херсонської області за адресою: вул. Олександрівська, 34, каб. 21; тел.: 5-32-33.

      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора