Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відзначення 75-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2020 11:34
Кількість переглядів: 1050

Фото без опису    «Будь славен День святої Перемоги!», так називалась радіо-газета, яку підготував творчий колектив Скадовського районного будинку культури ім. Шевченка, присвячена 75-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Скадовський краєзнавчий музей провів онлайн-екскурсію «Збережемо пам'ять про подвиг!» залом Другої світової війни, яку можна переглянути на сторінках у мережі Фейсбук. Скадовська централізована бібліотека підготувала тематичні матеріали та розмістила їх на сайті бібліотеки.

Та цей день, так само як і День пам’яті та примирення, символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням і застереженням світу від небезпеки повторення цієї жахливої катастрофи.

Хвилина мовчання прозвучала у знак пам’яті усіх загиблих у цій війні, яких за різними даними від 50 до 85 мільйонів, з них 8-10 млн. – українці.

626 наших земляків віддали своє життя за Батьківщину. Всього ж, більше 800 уродженців Скадовська на фронті і в підпіллі боролися з німецькими загарбниками.

709 нагороджені орденами і медалями. Шістьом було присвоєно високе звання Героя Радянського Союзу. Серед них – Бабенко Яків Олексійович, Бордунов Олексій Миколайович, Гуманенко Володимир Полікарпович, Дунаєв Сергій Іларіонович, Карнаушенко Михайло Павлович та Соценко Олександр Микитич.

Наше покоління у довічному боргу перед тими, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до цього світлого дня. Тому найщиріші вітання адресовано тим, хто і сьогодні з нами в строю…Та нажаль, їх стає все менше і менше… Прийде час, коли піде з життя останній з цих літніх людей. Піде у вічність, понесе з собою живі спогади. Що ж залишиться після них? А залишиться Пам'ять, світла пам'ять про Перемогу.

Вічна шана і пам’ять воїнам, які наближали перемогу у 1945 році.

Слава героям, що виборюють мир сьогодні на сході України!

Цей меседж пройшов скрізною лінією радіо-газети, інформаційні матеріали у якій доповнювали тематичні пісні різних років у виконанні кращих солістів та вокальних колективів міста та району.

Ми перемогли тоді – у грізному 1945 році. І ми обов’язково переможемо сьогодні, в цей нелегкий для українського народу час.

Будьмо ж гідними великої слави наших захисників.

Фото без опису        Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора