Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рекомендації стосовно здійснення поминальних заходів в післяпасхальний період.

Дата: 29.04.2020 15:27
Кількість переглядів: 603

     Окремими релігійними структурами та організаціями правил проведення богослужінь та інших релігійних обрядів за умов поширення коронавірусу безпосередньо у пасхальний період. Щороку встановлює кілька днів особливого поминання померлих: у М’ясопустну суботу, напередодні початку Великого Посту;  у три суботи Другого, Третього і Четвертого тижнів Великого Посту; у Троїцьку поминальну суботу напередодні Трійці та у Димитрівську поминальну суботу напередодні дня Святого Димитрія Солунського.

Тобто у зв’язку зі збереженням і навіть посиленням загроз поширення вірусу CОVID-19, що пов’язано з недотриманням. Уряд закликає і рекомендує з максимальною увагою та всіма можливими обмеженнями, зумовленими поточною ситуацією, підійти до здійснення поминальних заходів, які традиційно відбуваються протягом після пасхальних днів.

1. Церковна традиція впродовж можливість молитовного згадування померлих родичів і друзів на дев’ятий день після Пасхи не є єдиним днем у році, коли віруючі можуть виконати цей важливий для них обряд. Навіть до кінця поточного року будуть ще дві такі спеціальні нагоди (6 червня та 7 листопада), не кажучи вже про цілком відповідну до церковної традиції можливість поминання померлих будь-якого дня у приватній чи церковній молитві.

 2.  Прислухайтесь до закликів очільників низки релігійних об’єднань та організацій, які свої спеціальні післяпасхальні поминальні служби, зокрема ті, що мають відбутися на територіях цвинтарів та в інших меморіальних місцях, перенесли на найближчу таку нагоду, на 6 червня – Троїцьку поминальну суботу.

3. Наголошуємо, що пропоновані заходи є цілком відповідними до практики, застосовуваної іншими європейськими державами в рамках боротьби з коронавірусом, та є навіть суттєво м’якшими, аніж ті, до яких вдаються в цих країнах, повністю заборонивши релігійну діяльність до часу приборкання пандемії.

 5. Попереджаємо керівників релігійних об’єднань та релігійних організацій щодо Вашої персональної відповідальності за дотримання всіх протиепідемічних заходів, включно з можливостями застосування щодо Вас адміністративних покарань (штрафів) та відкриття спеціальних проваджень у випадках ігнорування чи свідомого провокування скупчення людей на територіях цвинтарів у відповідний період.

У зв’язку з епідемією коронавірусу COVID-19 просимо Вас дотримуватись карантинних заходів, та попіклуватися про своє здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора