Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні жителі міста та району!

Дата: 15.04.2020 13:50
Кількість переглядів: 458

Фото без опису   Скадовська районна державна адміністрація занепокоєна станом поширення коронавірусної хвороби на території України. На теперішній час у районі не зареєстровано жодного випадку захворювання. Задля збереження здоров’я наших жителів просимо Вас дотримуватися всіх заходів карантину під час святкування Великодня та Поминальних днів.

     Синод ПЦУ ухвалив рекомендації щодо святкування Великодня під час карантину. Так, ПЦУ не проводитиме спільних освячень великодніх страв у  храмах і на прихрамових територіях, щоби не допускати скупчення людей, а відвідування кладовищ у поминальні дні перенесено на 6 червня. Відповідне рішення опубліковане на сайті Православної Церкви України.

Під час богослужінь у храмах мають бути присутні священнослужителі, чтеці та співці, інші особи, які беруть участь у звершенні богослужінь спільною загальною кількістю не більше 10 осіб. Поза богослужіннями у великих храмах одночасно не можуть бути більше двох людей, а в невеликих – не більше однієї.

У ПЦУ уточнюють, що в малих населених пунктах Синод ПЦУ доручив інформувати мирян щодо проведення освячення великодніх страв біля місць проживання – на вулиці поруч із будинком чи на подвір'ї, з дотриманням "соціальної дистанції". Під час індивідуального освячення великодніх страв біля місць проживання вірян не допускати їхнього скупчення та контролювати дотримання загальних норм карантину.

Крім того, за домовленістю з відповідними закладами буде організовано завчасне освячення великодніх страв у місцях їхнього виробництва та продажу.

   У нашому районі проводяться всі заходи щодо боротьби з страшною хворобою, яка полонила людство.

Звертаємося до Вас з проханням, залишатися вдома на свята та обмежити коло спілкування. Прохання  віднестися з розумінням до наших порад.

 Бережіть себе та своїх близьких.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора