Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 27.02.2020 13:58
Кількість переглядів: 450

    26 лютого 2020 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Світлани Покутньої відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації, у роботі якого взяли участь члени колегії, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голови місцевих рад, керівники підприємств, установ та організацій району.

Порядком денним колегії було передбачено розгляд ряду важливих питань.

Про готовність сільгосптоваровиробників району до проведення комплексу весняно– польових робіт у 2020 році доповіла начальник відділу надання адміністративних послуг та державної реєстрації РДА Катерина Бондаренко. У результаті організаційної роботи, проведеної із сільгосптоваровиробниками щодо посіву озимих культур, які складають основу у валовому виробництві зерна, незважаючи на складні погодні умови, господарствами району усіх форм власності виконано значний обсяг робіт. Посіяно 18,7 тис. га озимих на зерно, з яких сходи отримано на всій площі. У доброму стані знаходяться 9,94 тис. га посівних площ (53,2 %), у задовільному – 6,07 тис. га (32,5 %), слабких та зріджених посівів – 2,69 тис. га (14,3 %).

Згідно з розрахунками, сільгосптоваровиробниками району на проведення весняно-польових  робіт необхідно витратити 189,93 млн. грн. Потреба  в   коштах   буде   покрита  за рахунок власних коштів у сумі 187,31 млн. грн., запозичених коштів – 2,62 млн. грн., у тому числі комерційних кредитів – 2,62 млн. грн.

            Головний спеціаліст відділу фінансово-господарського забезпечення, управління персоналом, організаційної роботи та з питань внутрішньої політики апарату районної державної адміністрації Світлана Алейник інформувала про підсумки реалізації в районній державній адміністрації державної політики у сфері державної служби протягом 2019 року. Світлана Алейник зазначила, що у грудні 2019 року відбулося значне скорочення штатної чисельності працівників районної державної адміністрації. Так, станом на 01 січня 2020 року  гранична чисельність працівників районної державної адміністрації, яка визначена розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 20 листопада 2019 року № 788 «Про затвердження граничної штатної чисельності працівників районних державних адміністрацій» , складає 68 одиниць: 14 – апарат та 54 – окремі структурні підрозділи. Відповідно до цього відбулися і зміни в структурі районної державної адміністрації, яка включає в себе 3 відділи апарату, 6 окремих структурних підрозділів районної державної адміністрації та 2 структурні підрозділи без права юридичної особи. Загалом протягом 2019 року районною державною адміністрацією вживались всі заходи щодо безумовного забезпечення виконання законодавчих та нормативно-правових актів у сфері державної кадрової політики.

Третім на порядку денному було питання про роботу з виконання в районі актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій, стан виконавської дисципліни та роботу із зверненнями громадян за підсумками 2019 року, інформацію по якому представила начальник відділу діловодства, контролю, роботи із зверненням громадян та з питань доступу до публічної інформації апарату РДА Тетяна Мовчан.

У 2019 році районною державною адміністрацією проводилася планомірна робота щодо забезпечення неухильного виконання в Скадовському районі контрольних документів. З цією метою систематично здійснювався моніторинг ходу практичної реалізації передбачених вказаними документами завдань. Дані питання щокварталу в порядку контролю розглядалися на засіданнях колегії районної державної адміністрації.

За 2019 рік до районної державної адміністрації надійшло 3528 документів, що на 474 документи (або на 11,9 %) менше у порівнянні з 2018 роком, 952 документи було взято на контроль.

До цього часу не вдається позбутися або мінімізувати тенденцію щодо подання матеріалів на підпис керівництву в останній день строку виконання документів, тому майже третина з них перебуває під загрозою зриву терміну виконання. Особливо це стосується контрольних документів з довготривалими строками виконання, коли на опрацювання завдань надано достатньо часу.

Негативно позначається на виконавській дисципліні відсутність дієвих важелів впливу на виконання контрольних завдань. Керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій не надається принципова оцінка роботі працівників, з вини яких допущено несвоєчасне або неякісне виконання доручень.

В порядку контролю було розглянуто питання про стан призначення житлових субсидій населенню району.

За результатами роботи колегії всі питання були розглянуті та схвалені членами колегії.

Після закінчення засідання колегії районної державної адміністрації було обговорені питання  щодо реалізації на території району Всеукраїнського проекту  «Озеленення України», який передбачає висадити впродовж 24 годин 20 березня 2020 року 1 мільйон дерев по всій території України та проведення навесні традиційних «чистих четвергів», задля благоустрою міста та району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора