Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 18:14
Кількість переглядів: 412

Фото без опису        20 лютого 2020 року на центральній площі міста, біля пам'ятного знаку "Загиблим за єдину Україну" , відбулись урочистості до Дня Героїв Небесної Сотні.У заході взяли участь очільники влади району, представники структурних підрозділів районної державної адміністрації, управлінь, підприємств та організацій району, духовенство, учні шкіл, громадськість, ЗМІ.

Указом Президента України встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні  - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Саме в ці дні, під час Революції Гідності, притистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів майдану - 45. Усього 107 героїв Небесної Сотні відділи свої життя за краще майбутнє нашої країни.

У своєму зверненні до присутніх голова районної державної адміністрації Світлана Покутня зазначила:"Шановні жителі міста, району, представники громадськості. Ми зібралися сьогодні на нашому скадовському майдані для того, щоб вшанувати пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні. Лютий 2014 року став для нас тяжким. Саме 20 лютого загинуло найбільше активістів. Їх назвали Небесною Сотнею. Назвали тому, що вони боролися за право називатися українцями. Вони полинули в небо журавлиним клином і стали для нас ангелами-охоронцями. Тож, вічна пам'ять про них та про їхню боротьбу залишиться в наших серцях. Пам'ять про те, що вони не даремно поклали своє життя за наше краще майбутнє".

Хвилиною мовчання громада вшанувала пам'ять Героїв Небесної Сотні, а представники різних релігійних конфесій провели спільний молебен за загиблими під час Революції Гідності, антитерористичної операції на сході України/операції Об'єднаних сил.

По завершенню заходу присутні запалили лампадки та поклали квіти до пам'ятного каменю "Загиблим за єдину Україну", вшанували пам'ять тих, хто боровся за єдність, незалежність та справедливість.

Герої не вмирають!

Слава Україні! Героям слава!

Фото без опису      Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора