Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Разом протидіємо туберкульозу та ВІЛ!

Дата: 14.02.2020 17:23
Кількість переглядів: 468

   Соціальна робота в напрямку протидії розповсюдження суспільно-небезпечних захворювань в Скадовському районі має системний характер,  установи та організації співпрацюють  та надають допомогу вразливим верствам населення.

        13 лютого 2020 року в залі засідань районної поліклініки комунального некомерційного підприємства «Скадовського центру первинної медико-санітарної допомоги» відбулася підготовча нарада до засідання Скадовської районної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ.

         В нараді взяли участь: заступник голови районної державної адміністрації Валентина Головата та  представники медичних установ, соціальної сфери, державної влади, громадських організацій, члени ради, які в Скадовському районі опікуються проблемою протидії туберкульозу та ВІЛ. Був розглянутий стан справ на кінець 2019 року, ситуація, яка є зараз та прогнози на 2020 рік. Про стан справ із захворюваністю у районі на туберкульоз розповіла районний фтизіатр Наталя Дячкова, про з ВІЛ-інфекцією - лікар-інфекціоніст Поліна Ковтуненко, про ситацію у первинній ланці надання медичної допомоги - головний лікар КНП "Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги" Алла Хмельова. Під час обговорення ситуації з туберкульозом та ВІЛ свої думки та пропозиції висловлювали представники центру пробації, відділу освіти, філії обласного центру зайнятості, управління праці та соціального захисту, центральної районної лікарні, відділу поліції, громадських та благодійних організацій. Присутні були одностайні в своїх переконаннях стосовно того, що життя та здоров'я людини є найбільшою цінністю. Тому, ситуації з протидії туберкульозу та ВІЛ потрібно приділяти належну та регулярну увагу. Вирішено рекомендувати доопрацювати програм з даних питань та подати їх на профільні комісії районної ради, заслухати на засіданні  Скадовської районної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ, яке відбудеться у квітні голів Приморської, Антонівської сільських рад та Лазурненської селищної ради з даного питання та оновити склад ради.

           Обговоривши ці питання, учасники наради дійшли згоди щодо необхідністі постійного взаємозв’язку між собою та інформування населення через засоби масової інформації щодо протидії тяжким інфекційним захворюванням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора